Kategorier
Nyheter

Sigtuna – litteraturfest i Porsgrunns vennskapsby

sigtuna1
SVENSK LITTERATURFESTIVAL: F.v. Kirsti Tveitereid, Ingrid Elisabeth Kåss, Per Erik Buchanan Andersen, Camilla Zedendahl og Astrid Borchgrevink Lund.

Sigtuna er en sjarmerende by ved bredden av Mälaren utenfor Stockholm. Sveriges eldste by har flere slott og en hovedgate som Elsa Beskow hentet inspirasjon fra til sine bøker og tegninger om tante Brun, tante Grønn, tante Fiolett og onkel Blå. Sigtuna har også skapt en av Sveriges største litteraturfestivaler. Derfor dro en bokinteressert delegasjon fra Porsgrunn på besøk til vår svenske vennskapsby.

Sigtuna litteraturfestival er et samarbeid mellom turistnæring, hoteller og kommunen. Camilla Zedendahl i Destinasjon Sigtuna synes det var stas å få besøk fra Porsgrunn.

Jobber på lag
-Alle skal få være med på vår litteraturfestival, forklarte Zedendahl. Kaféer, foreningsliv, bibliotek og restauranter. Sammen lager vi en helg i slutten av august hvor vi viser frem hele byen. En bys identitet er innbyggerne som bor der, vår historie og alle gode ting vi holder på med. Litteraturfestivalen gjør oss stolte og gir inspirasjon.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Stort spenn
Over to dager fylte 115 forfattere lokaler, hager og bakgårder, og publikum kom i hopetall for å høre på forfattere som Marte Michelet, Sven Wollter, Anne Enright og John Ajvide Lindqvist. Porsgrunnsdelegasjonen med Ingrid Elisabeth Kåss (Utviklingssjef Porsgrunn kommune), Kirsti Tveitereid (Kvindernes Læseforening og Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen fra Litteraturgarasjen fikk med seg nærmere tjue arrangementer i løpet av festivalhelgen. Spennet var stort. I bygninger fra 1600-tallet, borger og et nytt kulturhus fikk vi forfattermøter, debatter om samtidslitteratur, diktopplesing, skrivekurs for barn og utstillinger.

Kultur forener
-Dette er en helg hvor vi ikke skal tjene penger, men vise hvem vi er, forteller Camilla Zedendahl entusiastisk. Og som utsendte fra byen ved elven var Sigtuna Litteraturfestival en lærerik og flott opplevelse. Blant piletrær, roser og smale gater har Porsgrunn en venn det er verdt å ta vare på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..