Kategorier
Arrangementer SMOG

Litteraturgarasjen klar for SMOG

smogfoto

For første gang stiller Litteraturgarasjen opp på den årlige SMOG-jazzen i Porsgrunn. Fredag 28. desember stiller garasjens medlemmer Hanne Kristensen, Per Erik Andersen og Astrid Borchgrevink Lund med nye tekster i tillegg til forfatter Fredrik Brattberg.
Stedet er Kafe K og programmet får du her:

SMOG:

Fredag 28.12.12


Introduksjoner: Rune Klakegg

19.30                    LITTERATUR & JAZZ

Rune Klakegg – piano, Stig Sjøstrøm – trommer, Jan Olav Renvåg – bass, Andrè Kassen – sax, Fredrik Brattberg tekst/vokal, Astrid Borchgrevink Lund – tekst/vokal, Per Erik Andersen – tekst/vokal , Hanne Kristensen – tekst/vokal

21.00                      BESTILLINGSVERK 2012

“IBSENS RIPSBUSKER OG ALLE DE ANDRE STEDENE DU HELLER IKKE VEIT HVOR ER”

Komponistene Eyolf Dale – flygel og Andrè Roligheten – sax og klarinett Musikere Per Zanussi – bass, Helge Andreas Nordbakken –  perkusjon, Thomas T. Dahl – gitar, Asle Karstad – lyddesign

22.30                      CHILI VANILLA

Synne Sanden – vokal, Siv Øyunn Kjenstad – trommer , Steffen Granly – tuba

 

24.00                      DIS

Stig Sjøstrøm – trommer, Kalle Bratsberg – gitar, Ove Iberg – bass, Guttorm Guttormsen – sax, Leif Winther – sax, Rune Klakegg – piano                          

 

Slutt ca. 01.00

 

 
OM  BESTILLINGSVERKET 2012

«Ibsens ripsbusker, og alle de andre stedene du heller ikke veit hvor er»

Urpremiere på helt ny musikk skrevet spesielt for SMOG. Musikken er ført i pennen av André Roligheten og Eyolf Dale i duoen Albatrosh. Duoen har de siste årene gjort seg sterkt bemerket både her til lands og utenfor landets grenser, med omfattende turnévirksomhet og positiv presseomtale fra bl.a. The Guardian, New York Times samt en mengde Europeiske aviser.

For bestillingsverket til SMOG har duoen satt sammen et knippe musikere for å realisere visjonen om en bandutgave av duoen, uten å miste essensen og intimiteten i duouttrykket.

Dale og Roligheten er begge vokst opp i Skien, og det var her i Grenland de begynte sitt musikalske virke. Som en honnør til gamle trakter har de funnet frem stedsnavn og områder i distriktet du neppe har hørt. Her får du høre stykker som «Epsworthparken», «Bikkjeskottet», og ikke minst «Rovtrollknatt».

Grenland Jazzforum er glade for å presentere et nytt verk. Komponiststøtte fra Norsk Kulturråd ga muligheten til å igangsette bestillingen – og etter dette har duoen også mottatt det prestigefylte jazzstipendet fra Molde Jazzfestival.

Medmusikerne Helge Andreas Nordbakken, Per Zanuzzi og Thomas T. Dahl er blant landets fremste musikere innen samtidsjazz. Lyddesigner og lydprodusent Asle Karstad er kjent for sin estetiske teft og musikalske forståelse.

 

OM MUSIKERNE
 
LITTERATUR & JAZZ
 
Det er lang tradisjon for å lese poesi til improvisert musikk. I år har lokale forfatterstemmer gått sammen med jazzmusikerne Stig Sjøstrøm, Rune Klakegg, Andrè Kassen og Jan Olav Renvåg og skapt et nytt scenisk uttrykk. Nye tekster fra Fredrik Brattberg, Per Erik Andersen, Astrid Borchgrevink Lund og Hanne Kristensen får et annen form akkopagnert av improvisasjonsmusikere. 
 
 
CHILI VANILLA 

Groovebasert musikk i grenselandet mellom jazz, elektronika og eksperimentell pop. Synne Sanden er fra Treungen og vokalist i bandet. Til tross for sin unge alder har hun og trioen fått strålende kritikker for sitt første album

Med særegen innlevelse og egenkomponert musikk byr trioen både på det stillferdige og på rufsete. rocka jazz. Det minimalistiske og nakne kontrasteres av det som dirrer, Trioen har et kommunikativt samspill og en genuin formidlingsevne.

 
DIS
 

DIS spiller kreativ og kraftfull jazzrock med røtter i 70-tallets helter som Billy Cobham, John Scofield, Santana, Buddy Miles, Allman Brothers, Jimi Hendrix med flere…Musikerne Sjøstrøm, Guttormsen, Klakegg, Renvåg, Bratsberg og Iberg har alle spilt på tidligere SMOG arrangement. Med musikalsk tyngde og genuin spilleglede tas vi tilbake til jazzrockens nyskapende gullalder!

 
 
JAZZFOTO AV KETIL HARDY
 
Fotograf Ketil Hardy stiller ut jazzfotografier i kafeen på Kafè K i desember. Hardy er en ivrig konsertgjenger og har alltid med seg kamera for å dokumentere jazzen i fri utfoldelse. Ketil Hardy står også bak årets grafiske design for SMOG.

  

FIRE KONSERTER, EN BILLETT

Siden 2006 har Grenland Jazzforum i tillegg til den ordinære konsertvirksomheten, stått for romjulens konsertarrangement. Hovedhensikten har vært å ivareta og stimulere musikere fra vår region. Dette blir gjort på flere måter; ved å skape en attraktiv scene, ved å gi musikerne anledning til å selv komme med forslag til konstellasjoner og ved å bidra til nyskrevet musikk.

Det er derfor med stor glede vi i år presenterer et nytt verk av duoen Albatrosh – henholdsvis Eyolf Dale og Andrè Roligheten. Musikerne mottar strålende kritikker hvor hen de går, både i duoformat og som individuelle musikere.

I tillegg har vi i år invitert lokallitterære stemmer opp på scenen, i lek med noen av våre improvisasjonsmusikere. Vi får høre Synne Sanden for første gang på SMOG – et nytt medlem av regionens eminente musikerfamilie, før vi avslutter festen med “tåkedis” i form av 70 tallets jazzrock.

 

FRI ADGANG FOR MUSIKERE

 

Som en gest til våre musikere, gir vi fri adgang til alle som har spilt på tidligere SMOG arrangement.

 

Våre samarbeidspartnere:

 

Norsk Kulturråd, Porsgrunn kommune, Sør Norsk Jazzsenter, Norsk Jazzforum, Telemark Fylkeskommune, Varden, Kafé K og Optilux

 

Billetter 340,- per kveld (Studenter 250,- ved fremvisning av studiekort)

Forsalg billetter på Kafé K

www.grenlandjazzforum.com

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..