kl. 1200 – Det var en gang – Barneforestilling Porsgrunn bibliotek

detvarengang-plakat

Lotte og Elias går i samme barnehage, men i forskjellige avdelinger. De er verdens beste bestevenner – i hvertfall mesteparten av tiden. Vi blir med på deres reise gjennom lek og sang, hvor de besøker H. C. Andersens eventyrlige rike, og vi stifter bekjentskap med historiene om Den stygge andungenDen standhaftige tinnsoldatPrinsessen på erten og Det er aldeles sant (En fjær blir til fem høns).

Forestillingen varer i omlag 40 min. og passer best for barn fra tre år og oppover.
Inngang kr. 50,-

kl. 1200-1600 BOKSEKSJON Ælvespeilet

BOKSEKSJON heter lørdagsarrangementet under Porsgrunn Litteraturfestival – Bjørg Vik-dagene 2017. 23. september fyller vi kulturhuset Ælvespeilet med utdeling av Bjørg Vik-prisen, Porsgrunnspoeten, forfattere, bøker og konsert. 

Pris kr 150,-
2-12 år gratis, ungdomspris 12-18 år kr 50,-

I foajéen i Ælvespeilet inviterer vi lokale forfattere, forlag og antikvariater til å snakke med publikum og lesere, vise frem og selge sine bøker. Vi synes det er fint å fremme lokal skrive- og leselyst og gode krefter som brenner for bøker og litteratur. Noen av de lokale forfatterne som kommer er: Truls Nordby, Erik Jensen, Katharina Holt, Lene Eriksen, Georg Ellefsen.

bokseksjon lokale forfattere

Sett av lørdag 23. september. Moroa starter allerede klokka tolv. Billetter kjøper du her.

http://elvespeilet.no/bokseksjon/

Program for Bokseksjon

Kl. 12.00 Velkommen

Litteraturgarasjen ønsker velkommen og presenterer programmet for Bokseksjon.

Kl. 12.20 Åpning

Åpningslåt med Waits & våre viser.
Hilsen fra kultursjef i Porsgrunn, Mariann Eriksen.
Åpningsprolog ved regissør Tor Arne Ursin
tor-arne-ursin

kl. 12.45 – Porsgrunnspoeten

I tillegg skal Porsgrunnspoeten 2017 kåres. Dikterspirer i alle aldre kan sende inn dikt til Litteraturgarasjen og få sitt bidrag vurdert av juryen som deler ut Bjørg Vik-prisen. Vinneren kan fremføre diktet sitt selv, eller få en profesjonell utøver til å gjøre det for seg.
porsgrunnspoeten 2017

kl 13.00 – Bjørg Vik-prisen 2017

Tildeling av Bjørg Vik-prisen – Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend 2017. Prisen er på kr 30.000,- samt en gave fra Porsgrund Porselænsfabrik. Prisen går i år til Frode Grytten.

grytten

VINNER AV BJØRG VIK-PRISEN: Frode Grytten får litteraturpris fra Porsgrunn for sine novellesamlinger. foto: Kai Hansen.

Kl. 13.40 Foredrag ved Fredrik Brattberg

Fredrik Brattberg er etter Ibsen og Fosse den norske dramatikeren som blir satt opp mest på de internasjonale teaterscenene. Han kommer til Ælvespeilet med et foredrag om form og rytme i moderne dramatikk.
fredrik b 3

Kl. 14.15 – Jørn Lier Horst – Katharinakoden

Jørn Lier Horst er med sine bøker om Wiliam Wisting en av Nordens fremste krimforfattere. Hør han snakke om sin nyeste bok Katharinakoden. I samtale med Litteraturgarasjens Per Erik Buchanan Andersen.

 

Kl. 14:45 – Merete Junker – Vannmannen

Merete Junker er aktuell med sin femte krimroman, Vannmannen, hvor hovedhandlingen er lagt til Porsgrunn. Møt henne i samtale med Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund.

KL. 15.15 – WAITS & VÅRE VISER

Duoen Signe Salvesen og Ingrid Strandgård Baun har oversatt tekster av selveste Tom Waits. Disse låtene samt eget materiale får du oppleve for første gang denne ettermiddagen. Jentene har med eget band, og vi kan garantere en konsert av de sjeldne.

Med på laget er Åshild Nygård Isaksen (kor, bass, trekkspill og piano) Wenche R. Nornes (waldhorn) Lars Thunes Strandgård (gitar og bass) og Sondre Hegna (piano og rytme).

Våre viser er laget av Lars (melodi) og Ingrid (tekst).

 

Kl. 1700 Fortellinger om frihet – Ælvespeilet

FORTELLINGER OM FRIHET

En forestilling om Bjørg Viks betydelige forfatterskap og hennes sterke rolle i samfunnsdebatten. 

Etter Bjørg Viks debut med ”Søndag ettermiddag” i 1963 har hun blitt en ledende forfatter innenfor norsk litteratur og hun har mottatt både Riksmålsprisen, Ibsenprisen og kritikerprisen for sitt forfatterskap.

Gjennom et nøye komponert kunstnerisk program under tittelen ”Fortellinger om Frihet” bestående av nye dramatiseringer av noveller, høytlesing av mindre kjente tekster, illustrert (og kommentert) barnelitteratur, sanger og musikk og selvsagt utdrag av hennes dramatikk i ymse varianter, ønsker vi å hedre og synliggjøre Telemarks forfatteren Bjørg Viks mangefasetterte og betydelige forfatterskap.

 

Billetter om mer om arrangementet her:

Kl. 2000 Tom McRae – support Kristian Kaupang

TOM MCRAE

Tom McRae er definisjonen av sårhet, melankoli og lidenskap. Hans debut-cd fikk fantastisk mottagelse i engelsk presse, og vant nominasjoner til tre av de mest prestisjefylte prisene i England; Brit Awards, Mercury Prize og Q Magazine Award. Det er stor stas å ha en artist og tekstforfatter av rang tilbake i Ælvespeilet.

Billetter og mer om arrangementet finner du her:

Porsgrunn Litteraturfestival – Bjørg Vik-dagene er støttet av:

logo telemark fylke

logo porsgrunn kommune

logo ælvespeilet

logo grenland friteater

Porsgrund_LOGO636x420_Width_636

f194c75e-56bf-4a5e-920d-42ac12480a22-main_image