Kategorier
Folk som gjør en forskjell

Lena er hele Porsgrunns gullklump

Komiteleder Petter Helgsen fra Klubben Porsgrund sammen med årets «Gullklomp» Lena Barth Aarstad.

FLOTT VINNER: Komiteleder Petter Helgsen fra Klubben Porsgrund sammen med årets «Gullklomp» Lena Barth Aarstad.

-Fytti det var moro! Nå blei jeg skikkelig overraska, sa Lena Barth Aarstad på syngende grenlandsdialekt da hun ble kåret til årets «Gullklomp» av Klubben Porsgrund.

Artisten og skuespilleren fra Bergsbygda var invitert til å ønske velkommen på patriotklubbens tradisjonelle lutefiskmiddag før hun selv skulle ha juleshow på Kafe K. Etter å ha fremført et nummer som en av sine mest ikoniske figurer, Gro Anita fra Bamble, var det Lena og hennes innsats for Porsgrunn som sto i sentrum.

Et forbilde for byen

-Du har underholdt oss alle både på film, i tv-serier, som skuespiller hos Grenland Friteater, men aller mest med sommer- og juleshow, sa Petter Helgesen fra Klubben Porsgrund.
-Det er for din innsats som entertainer, gledesspreder og ikke minst den fantastiske jobben du gjør for å holde porsgrunns- og grenlandsdialekta i hevd at du er kåret til årets «Gullklomp» av Porsgrunn.

Både dine scenefigurer og Lenas språksjåv gjør at vi alle blir mer stolte av dialekta vår.   «Gullklompen» av Porsgrunn ble innstiftet i 2007, og går til en person eller institusjon som gjør en ekstra innsats innenfor kultur eller næringsliv og som setter Porsgrunn på kartet. Og du har jammen gjort alt sammen, fortsatte Helgesen.

En rekke fremragende porsgrunnsambassadører står på «Gullklomp-lista» til Klubben Porsgrund. I fjor var det Kjetil Haugersveen som ble hedret for sin innsats for Eidanger Il og prosjektet Rocketman.

Det var en tydelig rørt og stolt Lena Barth Aarstad som takket for utmerkelsen, før den velfortjente gullklumpen måtte forte seg fra  Urædd klubbhus på Kjølnes til Kafe K for å underholde flere av byens innbyggere der på fredagskvelden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..