Kategorier
Bjørg Vik Dagene

Viderefører prisutdeling – ingen festival

Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen. Foto: Charlotte Nagel/PD.

Etter sju år med litteraturfestival i Porsgrunn, er det endringer på gang for Litteraturgarasjen.

-Gjennom utdeling av Bjørg Vik-prisen har vi satt Porsgrunn på kartet. Det er store navn som har mottatt litteraturpris fra Porsgrunn, sier Astrid Borchgrevink-Lund i Litteraturgarasjen.
-Ingvild H. Rishøi, Frode Grytten, Lars Saabye Christensen for å nevne noen. Fjorårets utdeling til Trygve Skaug måtte flyttes til hovedsalen i Ælvespeilet, og var et av de mest besøkte arrangementene i kulturhuset i fjor. Da ble også biografien om Bjørg Vik lansert.

Avsluttes for denne gang
-Med biografilansering og fullt hus, var sirkelen på en måte sluttet, sier Per Erik Buchanan Andersen. -Vi startet vårt engasjement for det viktige porsgrunnsforfatteren ved å markere 50-års jubileet for Bjørg Viks forfatterskap i 2013. Både denne markeringen, den påfølgende litteraturfestivalen og litteraturprisen med hennes navn satte forfatteren stor pris på. Nå venter nye, spennende prosjekter for Litteraturgarasjen. Litteraturfestivalen avsluttes for denne gang, men utdeling av Bjørg Vik-prisen vil vi prøve å videreføre.

Over 200 forfattere
Det har vært fantastisk gøy å drive litteraturfestival i Porsgrunn. Over 200 forfattere, arrangementer og konserter har det blitt. Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene har hatt kortformen i litteraturen som hovedtema, med en tydelig feministisk profil.

-Den profilen vil bli forsterket i nye prosjekter som kommer, sier Astrid Borchgrevink-Lund. Det har vært mange høydepunkter disse årene, men utdeling av den første prisen som gikk til Ingvild Rishøi var flott. Helt spesielt var det også å gi prisen til Anne Grete Preus. Hun døde en måned før utdelingen, men brorens tale om Anne Grete var helt nydelig, sier Astrid. Både Ælvespeilet, biblioteket og Porsgrunn kommune har vært gode støttespillere hele veien.

Vil gi pengestøtten til andre
Vi hadde en søknad inne til behandling hos Vestfold og Telemark fylkeskommune nå i vinter. I februar tok vi kontakt med kulturavdelingen i fylket for å si at det ikke blir noen litteraturfestival i Porsgrunn i år. Vi ville informere tidlig, slik at eventuell støtte som skulle gå til vår festival, nå kan omfordeles til andre gode formal, sier Andersen. Vi fikk en hyggelig tilbakemelding med beskjed om at vi var innstilt til en solid støtte i år. Disse pengene kommer nå andre til gode.

Håper å videreføre Bjørg Vik-prisen
Vi har også vært i kontakt med Sparebanken Sør i Porsgrunn, som har bevilget pengebeløpet til Bjørg Vik-prisen. De vil gjerne fortsette å samarbeide, derfor sender vi en søknad om ikke lenge om prisen for 2022.

Nye prosjekter på gang
Vi mener Porsgrunn litteraturfestival har vært en vakker blomst i kulturtilbudet i Grenland. Bjørg Vik-prisen håper vi fortsetter, og så går Litterauturgarasjen i gang med nye prosjekter som vi håper å kunne dele med dere etter hvert, sier Astrid og Per Erik.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..