Kategorier
kunst

Fargerik kunstnerparring

SAMSPILL: Galleri Osebros Trude Lyng ville «parre» kunsten til Åke Berg(på bildet) og Geir Olsen.

Utstillingen «Fra blått til blåst» er utvilsomt en vellykket eventyrblanding. Fra koloristen Åke Bergs malerier til Geir Olsens myke glasskunst det lett å drømme seg bort i deres fargerike, særpregne verden.

Tekst/foto: Astrid Borchgrevink-Lund

-Det er så hyggelig når det kommer så mange for å se utstillingen. Bildene har jeg jobbet med lenge, og da er det så fint å endelig kunne vise dem frem. Og kombinasjonen mellom Geir Olsens og mine arbeider er jeg kjempefornøyd med. Vi er glade i farger begge to, hver på vår måte, ler Åke Berg og forklarte villig til et lydhørt publikum som dukket opp på årets første utstilling på Galleri Osebro i Porsgrunn.

Viktig monteringsjobb
To personligheter, to uttrykksformer og to fagområder. Like fullt balanserer Geir Olsens glasskunst stødig og vakkert opp mot Åge Bergs til tider heftige malerier. Det gode samspillet skyldes ikke kun kunsten i seg selv, men den dyktige jobben galleriet har gjort i forhold til selve monteringen.
Geir Olsen har en lang merittliste og stor produksjon av vaser, fat og vinglass og han har samarbeidet blant annet med Hadeland Glassverk og partner i Glasshytta Hegg i Magnor og Kongsberg Glassblåseri.

Nye detaljer
Åke Berg har samarbeidet med Galleri Osebro i en årrekke.
-Noe av det som begeistrer meg er Åke Bergs evne til å fornye seg. Jeg trodde virkelig jeg kunne kjenne igjen kunsten din på lang avstand. Jeg var nesten litt forutinntatt på hva du kom til å levere. Og så kommer det inn kunstverk her som er skikkelig annerledes. Penselstrøkene og komposisjonene kjenner vi igjen, men så kommer du med nye detaljer og elementer som var helt fremmed til å være deg. Imponerende, sa galleriets Trude Lyng på åpningen 15. januar. Utstillingen varer frem til 6. februar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..