Kategorier
Folk som gjør en forskjell Nyheter

Fru Porsgrunn fyller år

ELSKER BØKER: Jubilant Ingrid Elisbeth Kåss har en forkjærlighet for engelsk litteratur. Shakespeare søstrene Brontë. i tillegg har hun skrevet hovedoppgave om kvinnene i Joseph Conrads «Mørkets hjerte». Foto: Astrid Borchgrevink-Lund.

Den første klassen jeg hadde som lærer da jeg kom til Porsgrunn, var på Vestsiden i 1980. De elevene prater jeg med fortsatt. De er på en måte ungene mine de også.

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen.

Ingrid Elisabeth Kåss har jobbet med barn og unge, integrering og mangfold i Porsgrunn i førti år. I tillegg har hun hatt flere fremtredende stillinger i kommunen. Lørdag 20. november fyller fru Porsgrunn 70 år.

Viktig at vi er forskjellige 

Det er en litt brydd jubilant som møter Litteraturgarasjen til jubileums-intervju.

-Er dette noe å skrive om da? Jeg har jo bare gjort jobben min.

De aller fleste i byen vår har truffet Ingrid Kåss i en eller annen anledning. Hun brenner for mangfold og integrering i alle former.

-Det er bra at vi ikke er like. Stor takhøyde i et lokalsamfunn skaper rom for alle. Vi mennesker har forskjellige egenskaper, erfaringer og ferdigheter. Det er bra. Noe av det viktigste for et menneske er å bli sett og anerkjent av de rundt seg.

Jobbet i hele Porsgrunn – og i parfymeri i Dublin

Etter Vestsiden skole, var Ingrid lærer både på Myrene, Klevstrand, Kjølnes og for voksen opplæringa i Porsgrunn. I tillegg var hun kommunalsjef for helse og velferd i Porsgrunn kommune fra 2003 til 2014, og etter det utviklingssjef i kommunen.

-Du har jo en utdanning og yrkeskarriere som fyller flere A4-sider.

-Kanskje ikke akkurat A4, sier Ingrid og ler.
-Jeg liker når ting er litt utenom og ikke helt vanlig. I stedet for alle de vervene, kan du heller nevne at jeg har vært assistent på barnehjem i London, og jobbet i barnehage og parfymeri i Dublin.

Fortsatt engasjert

Men skal du bli pensjonist?

-Definitivt ikke, kommer det kjapt, og Ingrid smiler enda mer.

-Jeg skal jo slutte i dagjobben min. Vi har regler for sånt i kommunen. Men jeg kommer til å engasjere meg og holde på med prosjekter fortsatt. Det er jeg nødt til.

Et av prosjektene du har vært med på er jo å bygge opp Porsgrunn litteraturfestival og Bjørg Vik-prisen sammen med Litteraturgarasjen.

-Ja det har vært både koselig og viktig for byen vår. Det håper jeg vi kan fortsette med.

Sammen om Porsgrunn

Hva tenker en 70-års jubilant om et langt arbeidsliv i en liten by.

-Porsgrunn er ikke liten. Det er en flott by, og akkurat passe stor. Det var egentlig ikke meningen at jeg skulle bli her så lenge da jeg kom fra England den gang, men det er et valg i livet jeg ikke angrer på. Det jeg tenker mest på er alle de fine folkene jeg har fått love å møte og bli kjent med. Det er det som er det beste, gode møter mellom mennesker.

Og hvis du skal oppsummere livet ditt i én setning på jubileumsdagen.

-Det er lett, sier Ingrid (70), Sammen om Porsgrunn!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..