Kategorier
lokalkultur Musikk Nyheter

Til månen og tilbake – hør koret synge

LENGE SIDEN SIST: I halvannet år var det nesten umulig å komme sammen for å synge i kor.

Nå er det lov å synge igjen, så alle hører. Etter å ha blitt utsatt to ganger det siste halvannet året, skal koret Canto Ammonia endelig ha svingende konsert med band og solister i Ælvespeilet.

Tekst og foto: Per Erik Buchanan Andersen.

Lyden av Fly me to the Moon står i taket en mandag kveld midt i oktober på Vestsiden menighetshus. Dirigent Per Helge Bergan gjør energiske bevegelser og leder de forskjellige stemmene dit han vil ha dem. Andresopran og bass. Ved pianoet sitter pianist og komponist Rune Klakegg. Han har laget arrangementene til flere av stykkene som skal synges og spilles under et av høstens og årets høydepunkter for Canto Ammonia.

Tilbake etter pandemien

-Det har ikke vært lett å drive kor under pandemien, forteller Ragnhild Klingberg, en av de mange drivkreftene i koret. Vi har ikke kunnet øve skikkelig, men det er over nå. Nå er vi tilbake.

Hektisk høst

Canto Ammonia har holdt på som kor siden 1987, og har en lang og flott merittliste. Koret har hatt en aktiv høst allerede, med 30 forestillinger som en del av årets Stedsans i Porsgrunn.

-Det var slitsomt, men kjempegøy, sier Klingberg, men nå satser vi alt på en flott konsert på kulturhuset Ælvespeilet. Det blir jazz og deilig pop med stort band og stort kor.

IVRIG GJENG: Dette er ikke noe kaffi-kor. Canto ammonia holder et høyt musikalsk nivå, men det sosiale er også viktig, sier Ragnhild Klingberg.

Høyt musikalsk nivå

-Vi håper det kommer bra med folk. I tillegg til koret, har vi med musikere av ypperste klasse. Dirigenten vår, Per Helge Bergan skal synge også.  Det er verdt turen bare det, smiler Klingberg.

Elsker å synge for publikum

-Det er veldig sosialt å synge i kor. Og vi som er medlemmer får en ekstra boost når vi kan synge for publikum igjen.

Koristene diskuterer takter, toner og partier i pausen, og utenfor kan jeg ane snø i lufta for første gang i høst. Mørket hviler over kirkegården og PP-senteret. Men på menighetshuset er visst pausen over allerede. Bak meg kan jeg høre Klakeggs toner og et energisk kor synge New York, New York helt ned til Vestregata og elva.

IF YOU CAN MAKE IT THERE: Canto Ammonia har holdt på i 34 år, men er fortsatt unge og sprelske. Et av høstens høydepunkt blir konsert i Ælvespeilet 31. oktober.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..