Kategorier
Krim Nyheter

Karin Fossum vant den første bøkekrimprisen

PRISVINNER: Karin Fossum takker for Bøkekrimprisen. Foto Myriam Bjerkli.

Karin Fossum ble første vinner av Bøkekrim-prisen. Den fikk forfatteren for boka Bakom synger døden. En stolt og beæret Fossum takket for prisen i Festiviteten i Larvik torsdag kveld.

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen.

-Selv om man har vunnet priser før, så betyr det alltid mye. Denne prisen var det både morsomt og ærefullt å få, sa Karin Fossum, og fortale om bilturene da hun var lita.

-Vi i baksetet var passive røykere fra Sandefjord til Larvik. Mor ville alltid til bøkeskogen når vi dro på tur. Så denne prisen føler jeg tilknytning til.

Mange krimforfattere i fylket
Nyoppussede Festiviteten Larvik var fullsatt da krimprisen ble delt ut. Det var fine bokbad av Myriam Bjerkli, Hanne Kristin Rohde, Anne Holt og Jørn Lier Horst, men utdeling av Bøkekrimprisen var kveldens høydepunkt. Prisen gikk til den beste krimboka i Vestfold og Telemark utgitt i 2020. Juryen hadde 16 titler å jobbe med, og endte med tre nominerte forfattere, Kurt Aust, Jørn Lier Horst og Karin Fossum.

BOKBAD PÅ SCENEN: anne Holt og Jørn Lier Horst fortalte om sine nyeste bøker. Foto: Myriam Bjerkli.

En av årets beste bøker
Prisen en statuett designet av Arne-Johan Rauan og en pengepremie på kr 10.000,-. Juryen, Karen Johanne Nordskog, Glenn Johansen, Astrid Borchgrevink-Lund og Svend Einar Hansen, sier om Bakom synger døden:

En av de aller beste krimromanene fra Karin Fossum.  Språklig – en ren nytelse. Troverdige dialoger, presise setninger. 

Dette er ikke bare en suveren psykologisk krimroman, den har langt flere lag. Parallelle tråder som hun suverent nøster opp. «Bakom synger døden» er på mange måter en samtidsroman som tar for seg utenforskap og mobbing. Karakterene i boken er vel så interessante som etterforskningen. Ifølge forfatteren er boken et farvel med Konrad Sejer. Vemodig, men en verdig avslutning.

Dette er av skyhøy kvalitet, og ikke bare Vestfold -Telemarks beste krimroman, men en av de aller beste som kom ut i 2020.

Det var ikke bare Karin Fossum som var rørt da hun mottok prisen fra juryleder Karen Johanne Nordskog. Publikum reiste seg og klappet lenge for en av våre aller beste krimforfattere.

STILIG KRIMPRIS: Bøkekrim-statuetten er designet av Arne Johan Rauan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..