Kategorier
Anmeldelser Nyheter

Hva er det som skjer? Vi prater og ler!Tor Ærlig spilte på Rockers da Norge åpnet

MORSOMT OG SMART PÅ ROCKERS: Øyvind Risberg (t.v.) og Tor Ærlig fylte Langesund med musikk da Norge åpnet. Foto: Astrid Borchgrevink-Lund.

Med sitt skakke blikk på verden, har Tor Ærlig flere nye hiter på gang. «Fjordens dronning» om den nye, dyre el-ferga i Brevik kommer til å bli en slager og Sandøyas nye nasjonalsang. Og «Kom å se på tissen vår i Langesund» har mega-potensiale.

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen/Foto: Astrid Borchgrevink-Lund.

Det er nesten noe naturstridig å krype inn i ei svart rockebule klokka 15 en lørdag i Langesund når det glitrer i vannet og septembersola står høyt over det nye leilighetstårnet på Smietangen. Men Når Morgan Heia setter det morske blikket i deg oppe i Storgata, tør du egentlig ikke annet. Da er det bare å vippse høflig og stige inn i mørket.

Snedig duo

Da musiker og gitarist Øyvind Risberg flyttet til Sandøya for nesten tjue år siden, tok det ikke lang tid før kameraten Tor Erling Naas fulgte etter med sin familie. Risberg og Tor Ærlig, som han kaller seg på scenen, er en snedig duo fra Porsgrunns Bornholm. Med låter som «Tåkesangen», «Skrømt» og «Siste gang» fra den nyeste utgivelsen «Vinger av papir», skaper Tor Ærlig et skrått univers av undring og humor ute i havgapet. Risberg er en musiker av de sjeldne. Det triller rockeriff, valser og sigøynertoner ut av gitaren hans, mens han nynner og korer. Lett og brilliant.

Vil også bli diskriminert

Tor Ærlig er også noe for seg sjøl. Hvis han kan sammenlignes med noen, så er kanskje en krysning av Kim Larsen og Joachim Nielsen noe i nærheten. Tekstene er rare og stemmen rå. For eksempel er låta «Hallo, Solidaritet» om den hvite, vanlige mannen som også vil bli litt diskriminert både morsom og smart.

Midt i konserten, klokka 16, gjorde duoen et nummer av gjenåpningen av landet etter koronaen med egen gratulerer-sang. «Hva er det som skjer – vi prater og ler», sang Tor Ærlig.

Tissen i Langesund

En herlig musikalsk perle på John G. scene lørdag ettermiddag. Vi slapp heldigvis ut av Rockers selv om Heia & co. hadde planer om å holdekranene åpne til klokka 2. Med Tor Ærligs tekst i hodet, rusla vi ned på brygga, tok en soft-is, og så på fallos-bygget ytterst på Smietangen. Den nye tissefanten i Langesund.

RÅ STEMME OG RARE TEKSTER: Tor Ærlig på Rockers. Foto: Astrid Borchgrevink-Lund.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..