Kategorier
Bjørg Vik Dagene Folkemeninga Nyheter

Publikum og presse liker kultur: -Mye folk på Porsgrunn litteraturfestival

DEBATT MED TEMPERATUR: Det var fullt i foajeen og stort engasjement da Litteraturgarasjen inviterte til kulturdebatt i Ælvespeilet. Foto: Kai Hansen.

Utsolgt på sju av ni arrangementer, og mediedekning over hele landet. Porsgrunn litteraturfestival treffer tydeligvis hos både publikum og presse.

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen.

-Vi har nok solgt enda flere billetter før, men det har vært til store barneforestillinger. Vi er strålende fornøyd med årets festival, sier Astrid Borchgrevink-Lund, og fortsetter. Det var fortsatt smittevernregler som måtte følges under gjennomføringen av Bjørg Vik-dagene i år. Derfor er vi veldig takknemlige for at folk kom. Etter reglene som gjelder, var det fullt på sju av ni arrangementer. Det er litteratur og kultur vi snakker om her, så det er overraskende bra.

Mye moro – lite penger

Porsgrunn litteraturfestival har blitt arrangert sju ganger fra 2015, og er et samarbeid mellom Litteraturgarasjen, Ælvespeilet, Porsgrunn bibliotek, Sparebanken sør og Porsgrunn kommune. De siste to årene har også Bamble bibliotek og litteraturhus vært med på laget.

-Det har blitt en proff festival med mye dugnad, sier Astrid. Vi får støtte fra Norsk Kulturråd, og tidligere også fra Telemark fylkeskommune. Etter sammenslåingen med Vestfold ble ikke litteraturfestivalen i Porsgrunn ansett som viktig nok, men i år lagde vi likevel en litteraturfest som både publikum og presse likte. Litteraturgarasjen legger inn en god del egenkapital og hundrevis av dugnadstimer hvert år for å få dette til å gå i hop.

Supert samarbeid med Ælvespeilet og biblioteket.

Sparebanken Sør gir prispengene til Bjørg Vik-prisen som avgjort er med på å sette både Porsgrunn og festivalen på det litterære kartet. Likevel må jeg fremheve både biblioteket og spesielt Ælvespeilet som avgjørende viktig. De er best i landet på lys, lyd og teknikk, og Terese Vangstad som har vært vår kontaktperson på kulturhuset har vært fantastisk å jobbe med. Hun har vært med å gi hele festivalen en proff ramme.

Flott pressedekning

Det siste arrangementet under årets festival, var debatten Kulturopprøret! Med pressens dekning av kulturstoff som tema. Det var til tider høy temperatur i Ælvespeilet, og Erik Enger og Tom Erik Thorsen, redaktører i henholdsvis Porsgrunns Dagblad og Varden, var tydelige på at ingen andre enn de kan eller skal bestemme hva avisene skriver om.

Til å være en liten festival og aktør, har Litteraturgarasjen og Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene fått god uttelling i media. Både NRK, Aftenposten og Klassekampen har omtalt festivalen. Regionalt og lokalt har avisene skrevet mye om Bjørg Vik-dagene. Telemarksavisas journalist fant interessant stoff til både forhåndssaker, små og store arrangementer under festivalen.

Et knippe av avissakene finner du her:

Trygve Skaug fikk Bjørg Vik-prisen – Jeg er veldig stolt!

 Avslørte sannheten om navnet – Egentlig heter jeg jo ikke Line Victoria

Astrid tok en tur i tenkeboksen: -Vi tar et år av gangen.

Kines bilder er for drøye for sosiale medier: – Det er et paradoks.

God temperatur under kulturopprøret: – Det er en viktig debatt.

Dekker mediene kulturlivet i Grenland godt nok? I helgen ble debatten tatt.

Kines puppekunst sensurert – uheldig!  

Dette sjokkerte Lars mest da han skulle skrive boken om sin mor

Gnisninger, splid og full fyr i teltet: Aldri opplevd dette engasjementet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..