Kategorier
Bjørg Vik Dagene Nyheter

Magisk Bokseksjon i Ælvespeilet

JEG ER SÅÅ STOLT!: En nesten korona-korrekt bamseklem fra Trygve Skaug til regionbanksjef i Sparebanken Sør, Frode Halvorsen da poeten mottok Bjørg Vik-prisen 2021. Foto: Kai Hansen.

En fullsatt hovedsal i kulturhuset er det lenge siden vi har sett. Men da Trygves Skaug kom til Porsgrunn, og Lars Vik lanserte biografien «Bjørg Viks vei», var det kø for å få plass. Bokseksjon ble en magisk ettermiddag på Ælvespeilet.

-Dette var så viktig og bra, at vi ville gjøre det tilgjengelig for alle. Der for lagde vi et kostbart gratisarrangement i samarbeid med Ælvespeilet, sier Astrid Borchgrevink-Lund og Per Erik Buchanan Andersen i Litteraturgarasjen.

Gripende om mamma
Lars Vik har jobbet med biografien «Bjørg Viks vei» siden moren gikk bort i januar 2018. Forlegger Anders Heger i Cappelen Damm mente det var blitt en strålende bok, og samtalen mellom Lars Vik og Amalie Kasin Lerstang var både gripende og interessant.

-Når du leser dagbøkene til mora di, spesielt ei som gikk foran i kvinnefrigjøringa på seksti- og søttitallet, så er det ikke alt som er like moro å lese, sa en opplagt Lars Vik fra scenen. Han fortalte om et ambivalent forhold til moren, men mest stor kjærlighet og respekt.

-Jeg er nok en av de mest feminist-indoktrinerte kvinnesaks-sønnene i Norge, sa han. Det fikk publikum til å le.

Verdig vinner
Trygve Skaug var beæret av å få tildelt en litteraturpris for tekstene sine.
-Jeg er så stolt at du aner ikke, sa han til publikum og intervjuer Per Erik Buchanan Andersen før han fremførte to nye låter . Ført «Det brenner overalt» på gitar, før han urfremførte «November» på det han kalte Norges beste flygel.

Køen var lang for bokkjøp og signering etter arrangementet, og reaksjonene hos publikum på både innhold og form var strålende.

-Dette er det beste litteraturarrangementet jeg har vært på ever, sa Frode Eriksen fra Sandøya.

-Dette ble en fin stund, sier Astrid Borchgrevink-Lund. Som programledere er vi fornøyde. Lyd, lys, teknikk, en nydelig scene pyntet med vaser og servise fra PP, et vakkert dikt av Porsgrunnspoet Hege Marlen Hansdatter Toreskaas og Tøft med både Lars og Trygve. Det er gøy å lage litteraturfestival nå folk er så fornøyde.

Alle foto: Kai Hansen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..