Kategorier
Bjørg Vik Dagene Nyheter

Billetter til Lars Vik og Trygve Skaug revet bort-Må flytte til hovedscenen

POPULÆRE KARER: Arrangementet med blant andre Lars Vik og Trygve Skaug flytte stil hovedscenen på Ælvespeilet.

Interessen for lanseringen av Lars Viks biografi om sin mor, og prisutdeling til poeten Trygve Skaug, er så formidabel at arrangementet må flyttes fra foajeen til hovedscenen på Ælvespeilet 18. september.

-Det er sjelden vi opplever et så stort påtrykk fra publikum, så dette er veldig gledelig, sier Astrid Borchgrevink-Lund og Per Erik Buchanan Andersen i Litteraturgarasjen. De skal lede «Bokseksjon» i kulturhuset lørdag 18. september, hvor det både blir lansering av «Bjørg Viks vei», kåring av Porsgrunnspoeten, og ikke mist utdeling av Bjørg Vik-prisen til Trygve Skaug.

-Det er viktig for oss å nå ut til mange, og dette arrangementet har vi alltid hatt gratis. Det er vår gave til publikum under litteraturfestivalen i byen, sier Astrid og tilføyer: Litteraturgarasjens motto er tross alt å spre leseglede og skrivelyst.

Fullt hus hele helgen
Ælvespeilet er fylt med arrangementer i forbindelse med Bjørg Vik-dagene 16.-19. september, og det er en stor kabal som må gå opp når et arrangement flyttes til en større sal.

-Det er gøy når vi treffer publikum så godt, sier arrangementsansvarlig på Ælvespeilet, Terese Hartveit Vangstad. Vi har gode teknikere og scener, finner løsninger og gjør vårt beste for at både publikum og arrangør blir fornøyd. Derfor flytter vi nå hele Bokseksjonen inn på hovedscenen for å gi plass til flere. Med smittevernreglene som gjelder nå, vil vi kunne få plass til 200 personer i hovedsalen. (Saken fortsetter under bildet)

Terese Hartveit Vangstad er arrangementsansvarlig på kulturhuset Ælvespeilet.

Super innstilling fra kulturhuset
-Uten Ælvespeilet hadde vi ikke klart å gjennomføre årets festival. Både når det gjelder smittevern og publikumshåndtering, sier Per Erik.
-Vi har flotte arrangementer både på Porsgrunn bibliotek og Bamble bibliotek og litteraturhus, men vi har vært ekstra spent på hovedarrangementet i kulturhuset lørdag ettermiddag. Det er flott å kunne samarbeide med Terese og gjengen der.

Får pris for tekstene sine
«Bokseksjon» avsluttes med tildeling av Bjørk Vik-prisen til Trygve Skaug. Det er Sparebanken Sør som gir prispengene på kr 30.000,-. Skaug får prisen for diktene og tekstene sine, og at han har gjort poesi populært for flere generasjoner.

-Nå får vi plass til flere, men det er fortsatt lurt å skynde seg med å laste ned billett fra Ælvespeilets nettsider, sier Astrid Borchgrevink-Lund.

LITTERATURGARASJEN: Per Erik Buchanan Andersen og Astrid Borchgrevink-Lund står bak Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene i Porsgrunn. Foto: Charlotte Nagel.

Ett svar på “Billetter til Lars Vik og Trygve Skaug revet bort-Må flytte til hovedscenen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..