Kategorier
Anmeldelser Scenekunst

Husæru Lalla?

Husæru Ingrid Bøe Larsen og Henrik Bøe Larsen. Det vil du garantert gjøre etter å ha sett revyen deres. Foto: Litteraturgarasjen.

Herlig nostalgi i Brekkeparken. Den siste søndagen i august kom de gamle stjernene tilbake. Ernst Rolf, Lalla Carlsen, Leif Juster, Sølvi Wang og Rolf Just Nilsen. Det ble latter, kokain, og en solid dose norsk revyarv av beste merke for et sommerstemt publikum.

Tekst: Astrid Borchgrevink-Lund og Per Erik Buchanan Andersen.

Ingrid Bøe, Larsen, Harald Norrman og Henrik Bøe Larsen har dukket ned i gamle revy- og musikkarkiver, og funnet frem til perler du ikke finner på spotify. Den artige blandingen av nesten hundre år gamle sketsjer, tørre vitser og sangtekster, gjør Husæru-revyen både absurd og morsom.

Scenen for de store anledninger
Det er scenen i Brekkeparken som er utgangspunktet for forestillingen. Vi får gjenoppleve gamle revynumre som ble spilt her. Ensemblet går kronologisk frem fra 1920-årene til femti- og sekstitallet.

Vågalt på scenekanten
Ingrid Bøe Larsen har en spesielt vakker stemme og sjarmerende sceneopptreden, og makkeren Henrik, er et komisk talent, og er imponerende god til å huske veldig lange tekster. For det var mange vers i sangene før i tida. De hadde både brodd og humor. Flere av tekstene egnet seg absolutt bedre på scenen enn for eksempel i bedehuset. Ingrids cover-versjon av Lalla Carlsens «Kokain» var et høydepunkt, i tillegg til den svært vågale Inger Jacobsen-slägeren «Storgatas fisk og vilt.»

Ensemblet har en juvel av en revyforestilling på gang her, men de trenger kanskje ikke være så opptatt av kronologien, og Ingrid bør få enda mer plass i starten av showet.

Derfor elsker jeg ham
Husæru Ella Zefora Peaters? Ikke? Hun var stor sirkus- og revystjerne fra Skien som turnerte verden rundt. Henrik har gravd i arkiver i lang tid, før han fant frem til en vise med henne. «Derfor elsker jeg ham» ble fremført med stor innlevelse.

Musikkarv å ta vare på
Harald Normann skaper fine nostalgiske stemninger, og musikken passer Brekkepark-scenen ypperlig.

I tillegg til flott underholdning, er det sant som revygjengen sier: «Dette er musikkarv vi må ta vare på. Hvis ikke den synges blir den borte.»

Ensemblet jobber allerede med en oppfølger. Neste år kommer mer moro, og flere glemte minner, når Bøe Larsen og kompani setter opp «Husæru krigen?»  

MORSOMME OG DYKTIGE: (f.v.) Harald Norrman, Ingrid og Henrik Bøe Larsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..