Kategorier
Krim Nyheter

Stor spenning rundt krimkåring

SPENNING: 16 bøker av forfattere fra Vestfold og Telemark kjemper om den gjeve prisen. Juryen er Svend Einar Hansen(f.v.), Astrid Borchgrevink-Lund og Karen Johanne Nordskog. Glenn Johansen var ikke tilstede da bildet ble tatt. (Foto: Privat

Krimgåter, bestialske drap, true crime og mystikk. Det er hva juryen for «Bøkekrimprisen» er i innspurten av når de nå er i ferd med å kåre vinneren. Juryen har en krevende jobb som skal bli enige om sin favoritt blant 16 bøker.

Bøkekrimprisen» går til den forfatteren Vestfold og Telemark som har skrevet den beste boken foregående år, og juryen består av fem litteraturkyndige personer. Disse er mangeårige bokhandler Karen Johanne Nordskog (juryleder), krimforfatter, redaktør og litteraturarrangør Glenn Johansen, journalist, redaktør i Litteraturgarasjen og forfatter, Astrid Borchgrevink-Lund og forfatter og journalist Svend Einar Hansen. Krimforfatter og bokblogger Geir Tangen er varamedlem. Juryen har lest seg gjennom 16 bøker og allerede tatt en vurdering på hvilke seks forfattere som er med til finalen.

Drømmeoppdrag

– Neste jurymøte er 25. august, og vi satser på å komme frem til en konklusjon på hvem som fortjener denne flotte prisen. Det har vært en solid lesejobb å gå gjennom alle disse bøkene, men absolutt både spennende og underholdende, sier Karen Johanne Nordskog som får full støtte av resten av juryen.

– Dette har vært et drømmeoppdrag for oss som er glade i krim, sier de. Det er over 30 aktive krimforfattere som enten er født, bosatt eller har sterk tilknytning til Vestfold og Telemark.

Festkveld

Utdelingen av «Bøkekrimprisen» for beste bok i 2020 vil foregå på en flott festkveld i det ny-oppussede kulturbygget Festiviteten i Larvik torsdag 07. oktober. Der vil blant annet krimforfatterne Jørn Lier Horst og Anne Holt vil være å finne på scenen. Bøkekrimfestivalen vil hvert år dele ut «Bøkekrimprisen» som vil gå til en av de mange krimforfatterne i Vestfold og Telemark., Prisen består av en unik statuett utformet av kunstner Arne-Johan Rauan / Rauan Art og en pengepremie på 10.000 kroner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..