Kategorier
Bjørg Vik Dagene Nyheter Poesi

Trygve Skaug er årets prisvinner

Vinner av Bjørg Vik-prisen 2021, Trygve Skaug. Foto: Øyvind Ganesh.

Årets litteraturpris fra Porsgrunn går til vår nye poesi-komet, Trygve Skaug!

Bjørg Vik-prisen – Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend er på kr 30.000,-. Årets pris vil bli tildelt vinneren under Porsgrunn litteraturfestival Bjørg vik-dagene lørdag 18. September 2021,  klokka 15 i Ælvespeilet i Porsgrunn.

Fra prisens statutter

Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk.

Årets jury

Ingrid Elisabeth Kåss, Erik Jensen, Frode Halvorsen, Astrid Borchgrevink-Lund og Per Erik Buchanan Andersen.

Tidligere vinnere av Bjørg Vik-prisen

2015 – Ingvild H. Rishøi
2016 – Eldrid lunden
2017 – Frode Grytten
2018 – Lars Saabye Christensen
2019 – Anne Grete Preus
2020 – Vidar Kvalshaug

Juryens begrunnelse for årets tildeling

I arbeidet med tildeling av Bjørg Vik prisen – Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend, har juryen fokusert på er det poesi og formidling.

Årets prisvinner har evnen til å nå ut, treffe og gi litterære opplevelser for mange med sine dikt. Ved bruk av nye formidlingskanaler som instagram og andre sosiale medier, har prisvinneren fått nye generasjoner til å lese poesi.

Med syv diktsamlinger og fire soloalbum har årets vinner av Bjørg Vik-prisen skapt lyriske bilder som publikum kjenner seg igjen i. Diktene er forståelige, de er ofte korte, og har et lekent språk.

Hoveddelen av prisvinnerens poesi henvender seg i du-form, en uttrykksmåte som ofte skaper egne assosiasjoner og subjektive tolkninger hos leseren. Diktene oppleves nære, ekte og inkluderende.

Forfatteren skriver om det hverdagslige og gjenkjennbare, men berører også viktige samfunnstemaer. Han bruker bevisst et moderne språk med populærkulturelle referanser, og treffer tidsånden med mange av sine dikt.

Prisvinneren har eksperimentert med forskjellige formidlingsmetoder, og har med stemme og musikk skapt en friskhet og moderne tone i poesien som litterært uttrykk.
Årets prisvinner kan trygt kalles en poesi-komet.

For sitt forfatterskap og bruk av nye formidlingsformer går Bjørg Vik-prisen 2021 til forfatter og låtskriver Trygve Skaug.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..