Kategorier
Anmeldelser kunst

Fresh forestilling på galleriet

FUGL FØNIKS ELLER EN MOTSATT FØDSEL?: Guandaline Sagliocco formidler Sverre Bjertnæs kunstverk på en ny måte.

Nye lokaler, utstilling med Sverre Bjertnæs og publikum med latterkrampe. Med en stor kunstner, en god idé, og en formidabelt morsom kunstformidler, reiser Galleri Osebro seg som fugl føniks etter brannen for snart tre år siden.

Tekst og foto: Per Erik Buchanan Andersen.

Skuespiller Guandaline Sagliocco tar både kunsten og publikum på kornet med forestillingen «Artig Kunstig». Sagliocco spiller Jeanette. En «helt vanlig dame fra nabolaget», som har fått oppgaven med å geleide publikum gjennom Bjertnæs-utstillingen på Galleri Osebro. Helt vanlig er hun nok ikke. Jeanette er høyt og lavt, krabber, kryper og gestikulerer mens hun fabulerer på fransk og norsk om hva kunstneren mener med bildene sine. Prøver han å vise motsatte fødsler, piggsveiser og egen kunst for single? Det er ikke godt å vite.

Anne-Sophie Erichsen har samarbeidet med Sagliocco Ensemble i mange produksjoner. Hun har regien også på «Artig Kunstig». Galleriets daglige leder, Trude Lyng har også vært med i ideutviklingen.

Supermorsom Saglliocco
Sagliocco er rett og slett dørgende morsom. Karakteren Jeanette er vimsete, naiv og undrende, følsom og frittalende på samme tid. Vi liker henne og vi kjenner oss igjen, for Jeanette stiller spørsmålene vi også lurer på når vi er på kunstutstilling. Hvorfor er det hodet oransje, hva symboliserer de strekene og det lyset, og hva betyr den blå krusedullen der? Selv om Jeanettes tolkninger er fantasifulle så det holder, er forestillingen innsiktsfull og tankevekkende. Med humor kombinerer Sagliocco underholdning og fag. Dette er et vellykket konsept. Kunstformidling i et galleri som gjør at publikum ler og lærer samtidig, er sjelden vare.

Bare så det er sagt. Sverre Bjertnæs er også sjelden vare. Grafikken på galleriets vegger fortjener et besøk. Med eller uten teaterforestilling.

Opp fra asken
Galleri Osebro har hatt tøffe tider siden lokalet brant i mai 2018. Bygget er gjenbygd med samme tradisjonelle trefasade som det hadde originalt. Men i asken av forkullet kunst, har det reist seg frisk og fornyet formidling av moderne uttrykk. Å lage en teaterforestilling rundt første utstilling var et fresht grep.

ENERGISK FORMIDLER: Nabodama Jeanette (Guandaline Sagliocco) gir personlige tolkninger av kunstverk og nye Galleri Osebro.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..