Kategorier
Folk som gjør en forskjell Nyheter

Stemningshuset

BLOMSTER: Alt som spirer og gror er en viktig inspirator for Ranveig Klingberg Lia. Foto: Astrid Borchgrevink-Lund.

Midt i Porsgrunn sentrum ligger det. Huset som er fylt med lun skaperglede, blomster og vakkert interiør. Alt ligger i detaljene og det er Ranveig Klingberg Lia som er kvinnen bak det hele. Skapertrangen har ført til både priser og 26.500 følgere på Instagram.

Tekst/foto: Astrid Borchgrevink-Lund

-Jeg blir velig glad når jeg får et helt lass med blomster på døra, ler Ranveig som har disket opp med julekake, godt smør og kaffe inne på kjøkkenet i Assuransegata 7. Det gamle sveitserhuset som ble tegnet av arkitekt Haldor Børve, bygde tippolderfaren Harald Myhra i 1907. Det er den perfekte rammen når Ranveig tar interiørbilder som følgere over hele verden får ta del i. Senere har Ranveig eller @ranli_ som hun kaller seg på Insta, fått priser for sin kreativitet og estetiske sans. I år vant hun Gullfjæren for «Årets landlige profil» og hun kom også til Gullfjærens finale i bordekking
– Men hvordan startet det hele?

Foto: Ranveig Klingberg Lia.

Kvinnene følger med
Ranveig smiler og smaker litt på kaffen. Kjøkkenet er lyst og bordet er dekket på med nisseserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik.
-Jeg startet i 2013 og la ut noen interiørbilder på Insta. Jeg fikk mange tilbakemeldinger fra følgerne. Det er så moro å dekke bord og dandere med blomster, lys og serviser. Det er flest kvinner som følger meg, hele 92 prosent, forklarer Ranveig og plukker opp ipaden på det hvitmalte bordet. Peker på forskjellige statistikker.
-32 prosent er norske og de fleste er kvinner, sier hun som alltid har likt å gjøre det vakkert rundt seg. Ikke så rart siden hun er utdannet dekoratør og vokst opp på Gjennestad gartnerskole i Vestfold.
-Det var egentlig blomsterdekoratør jeg skulle bli og har bestandig vært glad i å tegne og kaligrafi. I flere år har jeg jobbet som dekoratør på Hennes & Mauritz, men hobbyen har tatt mer og mer plass.

Foto: Ranveig Klingberg Lia.

Nøkkelen til suksess
– Alt det vakre vi ser på bildene, hvor kommer det fra?
– Jeg blir jo inspirert av naturen, årstidene og det som omgir meg. Og jeg bruker både huset og hytta på Bjønnes som ramme for bildene mine. I tillegg har mannen min bygget en koselig hagestue som jeg bruker som verksted og atelier. Mannen min er virkelig til god hjelp. Han må ta i når tunge ting skal løftes, eller noe skal fikses og bygges, ler hun idet han plutselig står i døra.
Ranveig forteller om fotooppdrag for både PP og Floriss. Og kreativiteten hennes har ført til reportasjer både i «Hytteliv», Boligdrøm», «Hageliv og uterom» og «Vakre hjem og interiør» i tillegg til lokal- og fylkesaviser.
– Hva er nøkkelen til suksessen din?
– Jeg liker veldig godt bilder som viser at man jobber med ting. At noe skjer. Det blir det stemning av, forklarer Ranveig og går ut i hagestua for å lage en krans som skal pynte opp festbordet.

IDYLL VED SJØEN: Hytta på Bjønnes og med utsikt mot Eidangerfjorden, er den perfekte rammen rundt Ranveig Klingberg Lias bilder. Instagramkontoen hennes, @ranli_ , har over 26.500 følgere. Foto: Ranveig Klingberg Lia.
ATELIER I HAGEN: Ranveig Klingberg Lia har eget atelier i hagestua. Der blir de fleste dekorasjonene og stillebens laget og bilder tatt. Foto: Ranveig Klingberg Lia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..