Kategorier
Bjørg Vik Dagene

Verdens beste erstatter

TOLV BLÅ: (f.v.) Espen Fjelle, Baard Slagsvold, Kåre Virud, Jan Erik Vold, Stig Sjøstrøm.

Da den opprinnelige konserten måtte utsettes, heiv Kåre Virud seg rundt og hentet inn en av våre aller største, Jan Erik Vold. På Porsgrunn litteraturfestival får du «Tolv blå» med et kanonlag av musikere i tillegg nestoren i norsk lyrikk.

Det blir ikke noe porsgrunnstur for «Norsk utflukt» i denne omgang, men hovedkonsert på Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene blir det lørdag 19. september klokka 19.

Jan Erik Vold og Kåre Virud har samarbeidet om poesi, blues og jazz i førti år. Nå har det fått med seg Baard Salgsvold, Espen Fjelle, og vår egen stjernetrommis Stig Sjøstrøm i prosjektet «Tolv blå».

– Vi skritter gjennom århundrene og begynner med han som var predikant på 1600-tallet, koblet til jazzlåta «The Preacher» av Horace Silver – og dermed var utgangspunktet gitt: Vi gjør gospel av Petter Dass, og i fortsettelsen følger Johan Herman Wessel fra 1700-tallet, Henrik Wergeland og Henrik Ibsen fra 1800-tallet, fram til Herman Wildenvey, Rolf Jacobsen og de andre moderne – til sammen et 300-års album med levende, norsk poesi, forteller Vold og Virud om det nye samarbeidet.

De er begge kjemper innen norsk litteratur, blues, vise og rock. Legender som har banet vei og ryddet ny mark der andre har kunnet gå, så og høste. Vold har vært den nyskapende poeten og diktenes forkjemper. Kåre Virud er selve pioneren innen norsk blues og foregangsmannen for bluestekster på norsk.

Vold & Virud er viden kjent for sine plater og turneer med tolkninger av Dylan på norsk. Nå gir de seg den norske lyrikken i vold. De tonesetter 300 år med sentrale norske dikt på «Tolv blå.»

Jan Erik Vold – vokal
Kåre Virud – gitar, vokal
Baard Slagsvold – vokal, Wurlitzer, bass
Espen Fjelle – Hammondorgel
Stig Sjøstrøm – trommer

Arrangør: Grenland Jazzforum.

Ælvespeilet, lørdag 19. september klokka 19.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..