Kategorier
Bjørg Vik Dagene

Alt klart for prisutdeling for sjette gang

HAR BESTEMT SEG: Juryen for Bjørg Vik-prisen 2020 (f.v.) Lene Lauritzen, Per Erik Buchanan Andersen, Erik Jensen, Ingrid Elisabeth Kåss, Astrid Borchgrevink-Lund og Frode Halvorsen, har blitt enige om hvem som blir tildelt årets litteraturpris fra Porsgrunn.

Det blir litteraturfestival i Porsgrunn i september. Utdeling av Bjørg Vik-prisen på kr 30.000,- blir det også. Juryen har lest noveller, korttekster og dikt i hele sommer.

-Vi kan love at det blir en spennende og verdig vinner også i år, sier juryleder Ingrid Elisabeth Kåss. Bokbunken har vært stor, men på jurymøtene har vi diskutert oss frem til en enstemmig vinner. Dette blir det både sus og fart over, fortsetter hun.

Det er sjette gang Bjørg Vik-prisen – Litteraturgarasjen og Sparebanken Sørs forfatterstipend deles ut i Porsgrunn. Det vil skje under et arrangement i Ælvespeilet lørdag 19. september. Men hvem som vinner kommer vi til å gå ut med allerede mandag 31. august.

-Årets prisvinner passert fint inn i buketten av forfatterne som har mottatt prisen tidligere, sier Astrid-Borchgrevink-Lund. – Det er en litt spesiell pris som deles ut under Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene. Det er noveller, kortprosa og poesi som står i fokus. En unik pris med veldig fargerike vinnere (se liste nederst i artikkelen).

Det er Sparebanken Sør i Porsgrunn som deler ut pengegaven til Bjørg Vik-prisen.
-Dette er en fin måte i bidra til kulturen i nærområdet på, sier banksjef Frode Halvorsen.

-Vi kan ikke røpe mer om hvem vinneren er, sier Ingrid Kåss. – Men dette blir spenstig, så mye kan jeg love.
Hun minner også om kåringen av Porsgrunnspoeten 2020, hvor alle skriveglade kan sende inn bidrag. Vi har fått inn mange gode dikt, men her er det plass til flere. Bli med, send inn, avslutter hun.

Fakta om Bjørg Vik-prisen:
Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk. Prisen er på kr 30.000,- som gis fra Sparebanken Sørs gavefond. tidligere vinnere er:
2015 – Ingvild H. Rishøi
2016 – Eldrid Lunden
2017 – Frode Grytten
2018 – Lars Saabye Christensen
2019 – Anne Grete Preus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..