Kategorier
Nyheter

Folk klikker i karantenetid

Keep calm and carry on, skriver redaktør Erik Enger på instagram. Han er alene i redaksjonen, men leserne strømmer til på nett.

I forrige uke knuste vi alle leserrekorder i PD. Når det blir alvor, holder det ikke med facebook og instagram. Da vil folk ha troverdige og tradisjonelle medier.

Per Erik Buchanan Andersen

Redaktør Erik Enger er alene med sprayflaske, skjerm og tastatur i de nye redaksjonslokalene på Kammerherreløkka. Jeg sender ham noen spørsmål på e-post. Han ringer for å svare.

-Her er alt reint og desinfisert, men det vanskelig å komme inn, enten du har korona eller ikke. Calling på utsida og selvlåsende dører. Det er noe annet enn da vi holdt til nede ved elva. Der var en plankebit som kila fast døra i åpen stilling, ventilasjonsanlegget vårt. Her er alt tipp, topp moderne.

Men medarbeidere har du ikke for tiden?

-Joda, men de jobber hjemmefra. Vi kjører morramøte digitalt via skjermen. Det fungerer forbausende effektivt og bra.

Hva skjer med befolkningen i Porsgrunn og Bamble når kommunene mer eller mindre stenges ned?

-De leser i alle fall lokalavisa. I forrige uke knuste vi alt av dagsrekorder og ukesrekorder. Historisk mange lesere og flere abonnenter. Det ser ut til å fortsette. Når ting blir alvorlig, tyr folk til troverdige og tradisjonelle medier som aviser, tv og radio. Det er bra. Det er viktig å komme med så korrekt informasjon som mulig.

Hvordan angriper lokalavisa en global krise som koronaviruset redaksjonelt?

-Vi prøver å undersøke hvilke konsekvenser både pandemien og de statlige tiltakene får lokalt. Hva skjer med skolene, hvem og hvor mange i næringslivet må stenge? Hvordan jobber kommunene? Jeg har aldri opplevd en slik situasjon før. Hittil er det ikke mer enn en håndfull smittede i Grenland, så foreløpig får tiltakene for å stoppe viruset større konsekvenser enn selve sykdommen. Hvor langvarig det blir, vet vi jo ikke. Mange bedrifter vil merke dette lenge, men hvis det roer seg ned over påske, tror jeg dette vil gå relativt greit.

Etter snart tretti år i redaktørstolen, hvordan vil du karakterisere denne situasjonen i forhold til andre hendelser?

-Det er en spesiell og alvorlig situasjon, uten tvil. Men jeg var på vakt fredagskvelden den 22. juli 2011, og jeg må jo si at det var en helt ekstrem hendelse, for alle.

Hvordan fyller dere sidene nå som politikere og andre folk er vanskeligere å få tak i. Sportssidene for eksempel, det skjer jo ikke så mye for tiden.

-Nei, ikke mye aktiv idrett, men historiene er der likevel. Situasjonen får konsekvenser også for utøvere og idrettslag. Det er de historiene vi leter etter.

Blir ikke folk lei av bare negative nyheter?

-Jo, eller nei. Folk vil ha nyheter og informasjon enten den er god eller dårlig. Men på redaksjonsmøtet i dag morges diskuterte vi at vi også må finne de positive vinklingene. Ikke bare stenging og karantene. Litt «keep calm, end carry on». Saker om folk som får til noe og bidrar positivt. Det er mange dyktige i Porsgrunn og Bamble, så det blir det mer av. Bare å følge med i PD.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..