Kategorier
Nyheter

Kulturkaféen for alle

FEM ÅR PÅ KAFÉ: Erdal Ozcan Knutsen og kona Merete Knutsen har femårs-jubileum som drivere av kaféen på kulturhuset i Porsgrunn:

-Her kommer alle for å spise. Barn og voksne i alle aldre. Politikere, artister og kulturfolk. Vi prøver å gi alle god mat og en fin opplevelse langs elva.

Tekst og foto: Per Erik Buchanan Andersen.

Innehaver Erdal Ozcan Knutsen smiler og tilbyr kaffe. Det varme lyset over Porsgrunnselva skinner inn panoramavindene. Et firkløver med spreke damer har bestilt reker og karbonader på bordet ved siden av.
-Skriv at de har byens beste rekesmørbrød her, sier den ene av damene.

I mars har Erdal og kona Merete Knutsen fem års jubileum som drivere av Elvespeilet mat og vinbar, kaféen i kulturhuset.
-Det har vært mye jobbing, sier Erdal. -Men sånn skal det være. Det skjer noe nytt hele tiden. Veldig hyggelig sted å ha kafé. Her treffer vi så mange forskjellige mennesker.

Hvis du har vært innom Erdals kafé er det stor sjanse for at du treffer sjefen sjøl. Enten bak disken, som kokk og servitør eller organisator.
-Ja, jeg er her hver dag, nesten hele tiden. Det er viktig å snakke med kundene. Jeg liker det. Og så er det viktig at kundene kan prate med meg. Å drive kafé på et kulturhus er ikke helt det samme som en restaurant ellers i byen.

Økning i middagsgjester
Hva er forskjellen?
-Her blir driften mye påvirket av forestillingene på kulturhuset. Noen helger er det forestillinger mest for barn, andre ganger er det rockekonserter eller store show. Men her er det kafé hele tiden. For alle. Tidligere var det mange som trodde vi har bare har åpent når det er forestillinger. Her kan du få kjøpt mat hele uka. Også kveldsmeny med gode middagsretter. Erdal smiler igjen.
-Vi har merket en økning der også, spesielt etter at vi fikk nye møbler og innredning i fjor. Det har blitt lunere her.

Stamkunder ved elva
De fleste ute- og spisesteder har en kjerne av stamgjester. Hvordan er det her på Kulturhuset?
-Vi er stamgjester, sier venninna ved nabobordet og lener seg mot oss.
-Vi spiser lunsj her minst én gang i uka, og ofte på lørdager. Det er så fint å ta en pause her når vi går tur.
Anders, et av de andre kjente ansiktene på Elvespeilet mat og vinbar serverer damene.

-Jo, vi har selvfølgelig mange faste gjester, sier Erdal. Vi blir gode venner. Men etter fem år ser jeg at noe av det viktigste er at det er så mange forskjellige mennesker her. Kjente artister, kunstnere og vanlige folk om hverandre. Unge, eldre. Det liker jeg godt.

Catering og kafé
Du og Merete er jo kjent for å ha drevet cateringfirmaet Tollnes selskapsmat AS i mange år. Hvordan er det å ha en kafé på kulturhuset i tillegg?
-Det er en fin kombinasjon. Vi leverer mye selskapsmat til konferanser og møter her på huset og andre steder. I tillegg til private selskaper. Og så har vi kaféen og kjøkkenet her. Det gjør at vi kan teste ut nye retter og smaker.

Mer vegetar  
-Her i kaféen merker vi blant annet at kundene oftere bestiller vegetar-retter. Da får vi mer vegetar på menyen. Og vi tilpasser disse rettene også for koldtbord og tapas når folk bestiller til konfirmasjoner og bryllup.

Markering i mars
Blir det noen markering av femårs-jubileet i mars?
-Vi skal nok finne på noe. Erdal smiler lurt. -Jeg har ikke bestemt akkurat hva ennå, men vi skal finne på noe.
-Da må du invitere oss. Vi kommer, sier dama ved nabobordet. Og få med at rekesmørbrødet er nydelig.
-Alle kan komme, smiler Erdal.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..