Kategorier
Jul i Storgata

Porsgrunn før i tida: Er dette Jernbanegata?

Alfred Petersen Wrights bolig i Storgata 143. Foto: Telemark Museum.

I forbindelse med utgivelse av Litteraturgarasjens julehefte «Jul i Storgata – Stemninger fra Porsgrunn og Bamble», har vi kjøpt en del gamle fotografier av Telemark Museum. Flest fra Storgata i Porsgrunn. Vi har prøvd å finne det nøyaktige stedet hvor fotografen sto, og tatt bilde av det samme motivet i dag. De fleste stedene har vært enkle å finne. Floodeløkka, Storgata 135, Meieritorget, Schankebygget blant annet. Mer om dette kanb dere lese om i juleheftet.

Det kan skyldes tilfeldigheter, men det er påfallende hvor mange flere mennesker det var ute i Storgata i Porsgrunn før i tida. Men et fotografi er jeg usikker på. Bildet over er tatt en gang på trettitallet. Jeg har forstått det slik at boligen lå i Storgata, omtrent der hvor Parkbygget ligger nå, men er dette bildet tatt fra Jernbanegata, ned mot krysset ved nåværende Nordentorget, slik at den flotte bilen egentlig står utenfor Daimlers.

Jeg tror jeg er på villspor og trenger rettledning fra historiekyndige folk. Ønsker også gjerne historier og anekdoter om Alfred Petersen Wright.
Per Erik Buchanan Andersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..