Kategorier
Boklansering Nyheter

Kari skrev foreldrenes historie: Vakker bok om sorg og tap

FORNØYD FORFATTER PÅ TRYKKERIET: Kari Nybakke Islann (t.h) har skrevet «Sporene». En bok om hennes egne foreldre og deres liv. Litteraturgarasjen Per Erik Buchanan Andersen har vært redaktør. Foto: Hanne Findal.

-Det er nesten ufattelig at jeg står her med ferdig trykt bok i hendene. Dette har vært en lang prosess. På flere måter.

Årets første snøfnugg svever rolig gjennom luften og gjør bakken jevn og hvit på toppen av Rødmyr. Kari Nybakke Islann og redaktør hos Litteraturgarasjen, Per Erik Buchanan Andersen besøker Thure Trykk AS i Skien for å hente hennes ferske bok «Sporene».  

Gikk på litteraturgarasjens skrivekurs
-Jeg har skrevet om foreldrene mine. Pappa var jernbanemann, så tittelen var ganske naturlig. Tanken på å skrive deres og vår historie startet da vi mistet pappa i sykdom.

Kari Nybakke Islann deltok på et av Litteraturgarasjens skrivekurs på Lie bydelssenter i Skien i 2014. Hun fikk tilbakemeldinger og redaktøruttalelser på egne tekster. Responsen var såpass god at hun fulgte opp på et nytt kurs to år senere.

Bilder fra foreldrenes album
-Det var inspirerende å gå på skrivekurs hos Astrid og Per Erik. Vi som ikke skriver på heltid, men som likevel har noen historier og bøker inni oss, trenger en slik boost av og til for å kunne fortsette og fullføre prosjektene. Det siste året har vi brukt til å finpusse manus. Når man tenker på sin egen historie på denne måten, blir det til at man blar i gamle fotoalbum. Jeg fant fram en bunke fotografier, og sammen har Per Erik og jeg plukket ut en del som har fått plass i «Sporene.»

En vakker bok om sterke familiebånd
-Kari har først og fremst skrevet en god bok, sier Per Erik Buchanan Andersen.
-Hun skriver med en naturlighet som smitter over på leseren. Det er en vakker bok om sterke familiebånd, om det å miste sine foreldre, om sorg og stolthet. Når man er så dyktig som Kari til å skrive, blir historien mer enn en familiefortelling. Episoder fra hennes og foreldrenes liv blir gjenkjennelige for oss alle. Dette er en lettlest bok om tap og savn. Alle som opplever sykdom, demens og den særegne sorgen det er å miste mamma og pappa burde lese «Sporene».

Kari Nybakke Islann har flere planer enn å bare gi boka til familie og venner i julegave.

-Foreldrene mine bodde i mange år på Skotfoss. Jeg skal prøve å snakke om og vise frem boka i forskjellige foreninger de var med i der. Det får bli etter hvert. Akkurat nå har jeg bare en varm følelse i hjertet, sier hun og trykker det første eksemplaret av «Sporene» mot brystet.

Ønsker noen å kjøpe et eksemplar av «Sporene» av Kari Nybakke Islann, er det bare å ta kontakt med forfatteren eller Litteraturgarasjen.

Sporene
Kari Nybakke Islann
78 sider
Litteraturgarasjen forlag 2018

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..