Kategorier
blåfredag

Beckstrøms Blåfredag: Historier om deg og meg

VISER OG LITT ROCKEFOT: Beckstrøms kvartett på fredagens Blåfredag i Ælvespeilet.

-Jeg har ingen rød tråd i tekstene mine. Låtene er mer kapitler og øyeblikk, menneskeskjebner og kjærlighet, sier Lars Beckstrøm som dukker opp på Ælvespeilets Blåfredag med sin kvartett 25. oktober.

Tekst: Astrid-Borchgrevink-Lund

Lars Beckstrøm er mest kjent fra deLillos som bassist, vokalist, og låtskriver. Han har også skrevet flere av deLillos sine live-favoritter. De fleste vil huske titler som «Den Feite Mannen“, ”Balladen om Kåre og Nelly”, ”Søster”, ”Uten Deg” og ikke minst ”Nittenåttifire”.

Ved siden av samspillet med deLillos har Beckstrøm utgitt fire solo-album: ”Tett i tett” (1992), ”Lykkens kalosjer” (1997), ”Helium” (2003), og ”Drøm videre!” (2006). Disse har alle høstet gode kritikker og Beckstrøm har hatt radiohit’er med låtene ”Svigermor” og «Skjebne». I 2008 ga Beckstrøm Kvartett ut det kritikerroste albumet ”Døgenikt” som landet en hit på NRK P1 sommeren 2008 med «Et Eksperiment». Nå har kvartetten nylig gitt ut albumet ”Gjest i Mitt Liv”.

Underfundig
Lars Beckstrøm er kjent for sine sterke, personlige og underfundige tekster. Den samme underfundigheten finner man igjen i musikken, som beveger seg inn i flere sjangere.

-Jeg gjør meg mange betrakninger, og sånt blir det sanger av, humrer når.

I 2008 startet Lars Beckstrøm Kvartett hvor han selv er vokalist og spiller akustisk gitar. Øvrige medlemmer er Marius Kristiansen (gitar), Tov Ramstad (kontrabass og cello). På konserten i Ælvespeilet har han med seg Trygve Beddari, Ramstad og Kristiansen.

Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink-Lund og Per Erik Buchanan Andersen er som vanlig vertskap for kvelden og Erdal fra Elvespeilet mat og vinbar disker opp for de som måtte ønske det. Konserten starter som alltid, klokka 21.

Ett svar på “Beckstrøms Blåfredag: Historier om deg og meg”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..