Kategorier
blåfredag

Rockepoeten klar for Dylan og Blåfredag

GLEDER SEG: Tom Roger Aadland gleder seg til Blåfredag. Foto: Arvid Børretzen.

Artist, tekstforfatter og musiker Tom Roger Aadland synger gjerne om kona si og er kjent for gjendiktninger av Bob Dylans låter.

Tekst: Astrid Borchgrevink-Lund.

På Bob Dylans 75-årsdag slapp han singelen «Eg må ha deg»(I Want You». Og da biskop i Anne Lise Ådnøy ble vigslet i Stavanger, ønsket hun seg Dylan gjendiktet av Aadland.
-Hva er det med deg og Dylan?

Best på dialekt
-Første gang jeg hørte Dylan var jeg 14 år og låta var «Like a Rolling Stone». Siden har Dylan bare vært der, sier han til Litteraturgarasjen. Fredag 4. oktober dukker Aadland opp i Ælvespeilet med gamle og nye låter i gitarkofferten.
Aadland som debuterte på engelsk for flere album siden, konverterte kjapt til norsk. Han synger på dialekt og har med seg både gammelt og nytt på spillelista til Ælvespeilet, blant annet fra den siste plata «Songfugl».
-Jeg gleder meg stort til å komme til Porsgrunn og Blåfredag. Det skal bli en bra kveld med masse nære og rå låter, lover han.

Sprek Blåfredag-sesong
Tom Roger Aaland har mange plater bak seg og hylles både av musikere, kritikere og publikum. 2017 turnerte han landet rundt, med turné-avslutning i Spektrum som support for Hellbillies. Samme år ble «Blondt i blondt» kåret til Årets Album av NRK P1, Norsk På Norsk. Sesongens Blåfredag i foajeen på Ælvespeilet startet allerede forrige fredag med Erlend Ropstad i forbindelse med Porsgrunn litteraturfestival. Og de gode konsertene kommer på løpende bånd også denne Blåfredagsesongen. Fredag 11. oktober kommer Dina Minsund, 25. oktober er det klart for Beckstrøm trio og Tove Bøygard dukker opp fredag 15. november.

Dikt, intervju og god mat
Blåfredagene blir som alltid ledet av Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen. Og kvelden blir krydret både med egne dikt og artistintervju i tillegg til at Elvespeilet Mat og vinbar inviterer på egen Blåfredagmeny.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..