Kategorier
Scenekunst

En perle til Porsgrunn

Med juni og sommernetter blir det brusteinsball og teaterfestival i Porsgrunn. Hvis du skal velge deg bare én forestilling på årets program under PIT skal du se Chambre Noire i Ælvespeilet.

Vi møter Valerie Solanas på dødsleiet. Solanas var forfatter, psykolog, psykiatrisk pasient, prostituert og feminist. Hun forsøkte også å myrde Andy Warhol.

I hennes siste timer, kommer personer og hendelser tilbake til Valerie. Plexus Polaire har laget en absurd, uberegnelig, fantastisk og nydelig forestilling med Chambre Noire. Teksten er basert på Sara Stridsbergs roman Drømmefakultetet, som hun fikk Nordisk Råds Litteraturpris for i 2007.

For 51 år siden, 3. juni 1968 skjøt Valerie Solanas Andy Warhol med tre skudd. Han ble hardt skadet. Etter soning for drapsforsøket, begynte Solanas å telefontrakassere Andy Warhol og flere andre, noe som førte til at hun igjen ble arrestert. Hun levde et liv i det skjulte og gikk inn og ut av ulike mentalsykehus. Den 25. april 1988 ble hun funnet død av lungeemfysem og lungebetennelse på Briston Hotel Tenderloin, et hotell for sosiale kasus i Mason Street 56 i San Francisco.

Festivalsjefen for PIt, Tond Hannemyr, er henrykt over forestillingen.
-Jeg så den i London i vinter. Et vanvittig flott arbeid med kroppsstore dukker, et storslagent visuelt filigransarbeid, gjennomarbeidet ned til miste detalj. En fantastisk forestilling med kjempekult lydbilde, sier han til Litteraturgarasjen.

Det er ikke ofte vi kommer med forhåndsanbefalinger Av forestillinger, men har du ikke sikret deg billett til denne ennå, så bør du.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..