Kategorier
Påske i parken

Gleder seg til påskekrim for hele familien.


GLEDER SEG: Småskummel påske for skuespillerparet Bøe Larsen. Ingrid og Henrik gleder seg til «Påske i parken» 13. april og annet moro som hører med til påska.

-Det er kjempegøy å spille for barn. De deltar veldig. Det klart det er litt skummelt å spille på direkten uten vanlige prøver. Men det er foreldrene som er verst, ler skuespillerparet Ingrid og Henrik Bøe Larsen. Lørdag treffer du dem i «Påske i parken» med forestillingen «Mysteriet med Napoleons magiske hatt.»

For tredje gang blir det påskemoro når Telemark Museum, Litteraturgarasjen og Teateret ditt inviterer til mysterier, ablegøyer og aktiviteter for hele familien. Det er Litteraturgarasjens Per Erik Buchanan Andersen og Astrid Borchgrevink-Lund som står for manus, mens Henrik Bøe Larsen er regissør. I nært samarbeid med museets stab og skuespillere blant annet fra Buer Amatørteater, blir publikum invitert til å løse mysteriet når Napoleons hatt plutselig forsvinner mens han er på besøk hos husfrue Susanna Ording på Søndre Brekke gård. Året er 1808 og husfrua som vil handle med franskmennene, steller i stand til påskefest med napoleonskake og hattefest. Men Napoleon er fortvilet. Den magiske hatten hans er borte. For det er ikke den rare hatten vi alle kjenner, som er forsvunnet. Nei, det handler om en magisk hatt som hjelper ham til å se inn i framtida og vinne kriger. Napoleon aner ikke hvem som har tatt den, og hele Brekkeparken vrimler av mistenkelige typer. Keiseren har derfor leid inn mesterdetektiv Bjarne Beintøff til å hjelpe seg. Bjarne Beintøff er stadig på sporet, men ofte på villspor. Derfor trenger både han og Napoleon hjelp av små og store detektiver for å løse gåten og finne den ekte hatten.


HATTEFEST: -Ta med hatt og kom på mysteriejakt lørdag 13. april, er oppfordringen fra (f.v.) Astrid Borchgrevink-Lund, Per Erik Buchanan Andersen, Linnea Dale, Henrik Bøe Larsen og Tone Lundeberg. (Foto: Kristin Berge)

Aldri undervurdere barn
-Vi venter besøk av mange, mange hundre på lørdag. Og det her er jo så moro når så mange lever seg så inn i handlingen og vil være med på leken. Det å spille for barn er noe vi tar på alvor. Det er ikke bare noe vi bare «smeller sammen», sier regissøren.
-Det er viktig å aldri undervurdere barn, presiserer han.
-Det er klart det er spennende når vi ikke har konkrete replikker. Men vi har roller som vi skal fylle, både i møtene med publikumet og med skuespillerne forskjellige steder inne i hovedhuset og ute i Brekkeparken, forklarer Ingrid.

Luna Lykke og Willy Walerloo
Publikum blir invitert til å være med på å finne hatten ved hjelp av et noen poster i parken og eget hefte med diverse gåter som skal løses. I tillegg er det altså flere mistenkelige personer som Bjarne Beintøff lurer ekstra på. For mange kan ha et motiv. Det kan være Jørgen Hattemaker Nilsen og kona. Engelskmannen Willy Waterloo som hater alt som er fransk eller Stella Staffeli som følger etter Napoleon for å male en selfie av ham. Spåkona Luna Lykke, fattigjenta Penny Pengelens kan også ha motiv for å stjele den magiske hatten. Det kan også filosofen Toby Ornot Toby eller hva med husfrua Susanna Ording. Napoleons hest Marengs kan vi heller ikke se bort ifra. Så her er det mye å tygge på.

Lever seg inn i rollene
Begge snakker om både fine og morsomme episoder fra de tidligere «Påske i parken»-mysterier.
– I fjor da vi satte opp «Jakten på tsarens egg» var det en gutt som ble så ivrig på å finne det dyrebare egget, at han sparket «Madam Blom – spilt av Sylvia Salvesen, på leggen. Så vi han trygt si at både publikum og oss skuespillere lever seg inn i rollene, humrer han.
-Det er ekstra fint å få bruke lokale folk og at historiene alltid er forankret i noe historisk, noe vi kan kjenne igjen. Da er det bare et pluss at Susanna Ording faktisk har eid Søndre Brekke gård. Det gjør manuset ekstra troverdig, mener de.


SATSER LOKALT: -Det er ekstra fint å få bruke lokale folk og at historiene alltid er forankret i noe historisk, noe vi kan kjenne igjen, sier Ingrid og Henrik Bøe Larsen.

Tidenes hatteparty
Vi møter Ingrid og Henrik hjemme i huset som ligger bare et steinkast unna Odd stadion. Men inne er det ikke noe supporterutstyr å se. Derimot har Henrik gått løs på påskepynten. Overalt lyser det opp i gult med egg, og kyllinger i mange fasonger. I sofaen har en liten, rød nisse fått lov til å overvintre.
-Henrik er så glad i å pynte, både til jul og til påske. Overrasker stadig, altså, ler Ingrid.
-Det er lov å glede seg til påske. Og ikke minst alt som skal skje lørdag 13. april. Det blir en kjempespennende forestilling. Brekkeparken er en kul scene og det er gøy å spille ute blant folk.  Vi håper mange tar på seg lue eller hatt. Dette blir tidenes hatteparty, sier de to.

Tekst: Astrid Borchgrevink-Lund
Foto: Per Erik Buchanan Andersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..