Kategorier
blåfredag

Vil hylle damene som har gått foran

-I musikkmiljøet kan jeg fortsatt bli behandlet som en «syngedame», så det er fortsatt en vei å gå, sier Maria Solheim som er Blåfredag-artist på selveste 8.mars. 37-åringen mener bevisstgjøring er viktig.

Tekst: Astrid Borchgrevink-Lund
Foto: Charlotte Rosenhoff

På sesongens siste Blåfredag på Ælvespeilet i Porsgrunn er det Maria Solheim som er gjest. Hun har med seg musiker Christel Slaaen som også er produsent på hennes siste plate, «Stories of New Mornings». Nordlendingen er bosatt i Vestfold, men musikken har ført henne til en rekke land. Og mange album har det blitt. Duetter kan hun også kvittere ut, blant annet med Trygve Skaug, Hans Erik Dyvik Husby i Turboneger og samarbeid med Mari Kreken i Darling West. Under rosemarkeringen etter terrorangrepene i 2011 sang hun «Mitt lille land» og «Barn av Regnbuen» på Rådhusplassen i Oslo. Hun kan skilte med platinaplate for singelen «Rom for alle», og har vært journalist og skribent, samt utgitt bøker. I 2013 mottok hun Statens kunstnerstipend.

Råd fra Lars Saabye Christensen
-Du begynte tidlig å skrive, og fikk drahjelp av forfatter Lars Saabye Christensen. Hvordan var det?
-Veldig bra. Jeg ble tidlig med i en skrivesirkel i Vesterålen som blant annet Lars ledet. Samtidig begynte jeg som frilansjournalist. Jeg har fulgt drømmen og skriving og musikk fra jeg var 14-15 år gammel.
-Har det bare vært oppturer?
Nei, og faktisk hadde jeg to lengre pauser fra musikken. Det koster å følge drømmen, sier Solheim til Litteraturgarasjen.

Tøffe Anja Garbarek
Hun gleder seg til å feire 8.mars i Porsgrunn.
-Vi er heldige her i Norge i forhold til i mange andre land. I Sveits for eksempel ble jeg spurt om hvorfor jeg ikke var hjemme og passet barna mine i stedet for å dra på turne. Men ungene har jo en pappa som er til stede.
Hun trekker frem flere musikere som har banet vei og gått foran henne inn i musikkbransjen.
-Jeg hadde ikke turt å lage så rar musikk hvis det ikke var for Anja Garbarek. Jeg lover en lavmælt konsert med tekster både om håp, redsel og glede. Store følelser i en rolig form, sier Maria Solheim.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..