Kategorier
kunst Nyheter

Dag ser mot havet

Foto: Dag Jenssen

-Jeg så jo lasteskipene ute i Frier i hele oppveksten. Svære, nesten stumme beist som glei innover mot Hydro. Kysten som industriplass har alltid interessert meg.
I februar viser han sine skipsfotografier flere steder i Porsgrunn.

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen.

Fotograf Dag Jenssen er for de fleste kanskje mest kjent for sine fotografier fra Porsgrunn internasjonale teaterfestival, fra Teater Ibsen og Det Norske Teatret, men Jenssen driver med mange typer prosjekter.

-I fjor sommer ble du invitert til Biennale Architectura 2018 i Venezia, og i fjor høst gikk dine fotografier av den flytende badstua i enden av Telemarkskanalen viralt og fikk omtale både nasjonalt og internasjonalt.
-Ja, jo.
Han driver ikke akkurat med selvskryt, Jenssen, men han vil gjerne prate litt om fotografiene han har tatt i samarbeid med Grenland Havn.
-Det er en stund siden jeg tok den første fotoserien. Jeg jobbet mye med dem, og jeg føler at prosjektet ikke er helt ferdig.

HAVN & HAV PÅ KAFFESJAPPA: Dag Jenssen fornyer sin utstilling på Kaffe- og Thespesialen.

Dag Jenssen har lenge hatt en miniutstilling hengende på Kaffe- og thespesialen midt i Storgata i Porsgrunn, og det er her vi møtes over en kaffekopp. Nå har han trykket opp noen av hav- og havnebildene og fornyer utstillingen.
-Noen av fotografiene jeg har tatt blir hengende her en stund. Jeg synes de fortjener å bli sett. Og jeg drar gjerne ut igjen på leit etter flere motiver. Spennende å bli med losene ut nå i vinterkulda for eksempel. Det er noe med disse massive, flytende farkostene som fascinerer, og miljøet. Det er tøffe arbeidere. Som sagt, jeg føler det er noe ugjort her.,
-Men foreløpig blir det en utstilling på Kaffe- og the?
-Ja, og den 28. viser jeg frem flere fotografier under arrangementet «Vårt forhold til havet» i Ælvespeilet.
-Mye å holde på med nå i februar, med andre ord.
-Hehe, jo, men vi kommer nok i havn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..