Kategorier
blåfredag

Blå og vintervarme fredager

Når det er gnistrende kulde og frostrøyken damper fra elva, sniker Blåfredagene i Ælvespeilet seg på. Vintersesongen 2019 byr på lun pop, rock, jazz og gode låtskrivere. Litteraturgarasjen er som vanlig vertskap. Først ute er Bendik Brænne.

Blåfredag 19. januar – Bendik Brænne

Trist, men godt, skrev Dagbladet om skiva Benedictionary som Bendik Brænne ga ut i 2018. Han fikk spellemannsprisen i kategorien blues i 2017 for sin forrige plate «The last Great Country Swindle». Med åter i en mikssjanger av folk, country og soul vil Brænne garantert gi en blå og deilig musikkopplevelse fra scenen ved elva.

Blåfredag 1. februar – Torgeir Waldemar

Torgeir Waldemar slapp ep-en Jamais vu i mars 2018. Uttrykket betyr at du opplever noe kjent som noe nytt, og det er slik Torgeir Waldemar vil musikken hans skal være. Låtene utvikler seg for hver gang han spiller dem.

Blåfredag 15. februar – Hilma Nikolaisen

Med egenartet akkordfølelse, finurlige melodier, crispy gitarer og Hilma Nikolaisens særegne stemme, blir dette en Blåfredag med temperatur og følelse.

Blåfredag 1. mars – Einar Fadnes

Som gammel kompis av kulturhusleder Erik Friesl, har Einar Fadnes satt som krav at han skal ha to øl med sjefen etter konserten for å spille i foajéen ved elva. Fadnes gjorde kjempesuksess som vokalist i Jim Stärk for femten år siden. Nå går Einar solo under navnet Fadnes, og begynte høsten 2018 innspillingen av sitt første album. Låtene rører borti både soul og folk selv om basisen ligger i den gode popmelodien.

Blåfredag 8. mars – Maria Solheim

«I musikken er jeg åpen om alt, og allikevel er alt dekket av et slør av toner og sanglyrikk. Noen av sangene er historier som bare jeg kjenner til. Følelser jeg nesten hadde glemt. Andre er spontane øyeblikksbetraktninger. Jeg fotograferer stemningene med gitaren, med melodiene og med tekstene.»

I tillegg får du dikt og tekster fra litteraturgarasjen og intervjuer med artistene. Blåfredager begynner klokka ni og koster kr 200,-. Kom gjerne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..