Kategorier
Døden på Høyers

Kveld for bøker og blodtørstige gjester

FORFATTERE 3

 «Døden på Høyers» er akkurat så dramatisk som den høres ut. I 1934 døde norges mest kjente krimforfatter, Stein Riverton, under mystiske omstendigheter på Høyers i Skien. 14. november er det femte gang Litteraturgarasjen og Thon hotels inviterer til krimfestival på hotellet.

Det er et spesielt prisbelønt krimlag som besøker Thon Hotel Høyers i år. Årets vinner av Rivertonprisen, Aslak Nore kommer. Den prisen har også Jørn Lier Horst og Tom Egeland fått. Høstens mest spennende krimdebut kommer fra brageprisvinner Ruth Lillegraven, og Hans Olav Lahlum kommer for å snakke om både krimbøker og sjakk.

-Det er Litteraturgarasjen som står for bookingen av forfatterne, og årets gjester til «Døden på Høyers» er rett og slett kremen av norsk krim, uttaler Astrid Borchgrevink Lund.
-Dette er forfattere som skriver med grundighet og høy kvalitet, fortsetter hun.

Bambleforfatteren Jørn Lier Horst er den eneste som har vært med på alle fem utgavene av «Døden på Høyers», sier Per Erik Buchanan Andersen.
-Han har vært en av pådriverne, og har jobbet for krimfestivalen i Skien hele veien. Vi har hatt de fleste av de femten års siste Rivertonprisvinnere på besøk på hotellet der Riverton selv endte sine dager på rom 208.

sdr

-Hvert år kjøper hotellet inn signerte utgaver av bøkene til forfatterne som er på besøk. De står i hylla her, bortsett fra de til Lier Horst. De har noen stjålet, forteller hotelldirektør Christer L. Sørensen.

«Døden på Høyers» har blitt en greie for folk i Grenland, sier Borchgrevink Lund.
-De siste par årene har det vært ventelister for å få plass, men foreløpig har vi noen ledige i år.

For det er en helaften Litteraturgarasjen og Thon hotel Høyers byr på. Velkomstdrink, to-retters middag og fem krimforfattere på menyen. Det skal skape en mørk og stormfull aften for bok- og blodtørstige gjester.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..