Kategorier
Arrangementer Krim

Ingen kur mot krim

IMG_5146
KRIM I SPEILSALEN: F.v. Hans Olav Lahlum, Frode Eie Larsen, Unni Lindell, Myriam Bjerkeli, Tom Egeland og Thomas Enger. Foto: Astrid Borchgrevink Lund.

Kriminalitet har en tendens til å spre seg som et virus. Når en celle deler seg er helvete løs.

-Dette ble en strålende aften, sa en storfornøyd Øyvind Ludvigsen mot slutten av krimarrangementet på Grand Hotell i Larvik torsdag 4. oktober. Han har de siste årene vært gjest på Litteraturgarasjens festival «Døden på Høyers» i Skien, og tenkte at ideen med en krimkveld på et flott klassisk hotell var noe han ville adoptere.

-Her i Larvik har vi Speilsalen på Grand. Det passer ypperlig for et møte med krimforfattere.

Og det var virkelig en helaften Ludvigsen og Myriam Bjerkeli i Stavern og Larvik litteraturfestival inviterte til. Fra det lokale LIV forlag fortale Bjerkeli og forlagets hovedforfatter Frode Eie Larsen om sine bøker, «Lille linerle» og «Slå på ring» i samtale med Østlandspostens Kjersti Bache.

Mørkredd journalist
-Jeg måtte lese disse bøkene på dagtid fordi jeg er så mørkredd, sa Bache under intervjuet hvor Eie Larsen fortalte at en krimforfatter ser scener til bøkene sine overalt. I skogen, i strandkanten og under overflaten.

Oppfølger til Nullpunkt
Thomas Enger og Hans Olav Lahlum skriver svært forskjellige krimbøker, men de er av samme årgang og har kjent hverandre siden studiedagene.

-Jeg husker jeg solgte deg eksamensbesvarelsen min. Fikk du A? spurte Lahlum, noe Enger bekreftet i samtale med ham og Litteraturgarasjens Per Erik Buchanan Andersen.

Sammen med Jørn Lier Horst ga Enger ut «Nullpunkt» som første bok på Capitana forlag i sommer. Under krimkvelden i Larvik kunne han bekrefte at duoen allerede jobber med en oppfølger.

Lahlum finnes i virkeligheten
Hans Olav Lahlum gjør stor suksess denne høsten med «Isbjørngåten», en ny bok i serien om K2 og Patricia. Han har mye kontakt med leserne sine, både på mail og sosiale medier, og kunne fortelle at en overrasket leser tok ham i hånden og utbrøt «Jøss, finnes du i virkeligheten også!»

(saken fortsetter under bildet)

IMG_5151
TYVERI I LARVIK: Litteraturgarasjens Per Erik Buchanan Andersen stjal en klem av Unni Lindell. Foto: Astrid Borchgrevink Lund.

Dronningen og dronen
Etter desserten ble kvelden avsluttet med krimdronningen Unni Lindell og Tom Egeland i samtale med litteraturanmelder Finn Stenstad. Lindell er aktuell med romanen «Dronen» og Egeland med «Codex». Det var spissede ører i Speilsalen da Lindell fortalte at en drone ga henne idéen til hennes nyeste bok, og hvordan hun lette gjennom Sørkedalen utenfor Oslo etter et åsted.

Konsekvensene av tro
Bjørn Beltø jakter på kristendommens opprinnelse i Tom Egelands nye thriller, og anmelderne har trillet høye terningkast.

-Dette med tro og konsekvensene av tro har vært fascinasjonen i de fleste av mine bøker, sa Egeland.

Kriminalitet sprer seg fra by til by. Selv om Speilsalen nå skal rives, vil nok Larvik være et åsted også neste år. I mellomtiden kan kriminelle og kriminteresserte ta hurtigtoget til Skien og «Døden på Høyers» 14. november. There ain’t no cure for crime.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..