Kategorier
Bjørg Vik Dagene Nyheter Uncategorized

Publikumsrekord for litteraturfestivalen i Porsgrunn

IMG_1571
HØY TEMPERATUR: En sterk samtale og heftig debatt mellom Anne Lognvik (t.v.) og Vigdis Hjorth under Bokseksjon i Ælvespeilet lørdag 22. september. Foto: Kai Hansen.

Frode Grytten og bandet trosset stormen og kom seg over fjellet og til Porsgrunn. Samtalen mellom Vigdis Hjort og Anne Lognvik i Bokseksjon lørdag slo gnister. Og Lars Saabye Christensen var beæret og glad for å få Bjørg Vik-prisen for novellene sine.

Alle foto i saken: Kai Hansen

-Det er alltid spesielt å komme hit til Grenland. Dere er ujålete og nedpå. Slike steder liker jeg, sa Saabye Christensen til Litteraturgarasjen etter at han mottok Bjørg Vik-prisen av banksjefen i Sparebanken Sør, Frode Halvorsen.

-At dere har løfter frem novellene i skrivekunsten er viktige, fortsatte han.

Grytten i stormen
En annen novellist, Frode Grytten, skriver i en mail til Litteraturgarasjen etter fredagens konsert i Ælvespeilet.

takk for sist og takk for oss
det var bra at det ordna seg
og ein veldig fin kveld blei det
så det var ei lykke at det gikk

For selv om alle avganger var innstilt klarte vi med gode medhjelpere å få Frode Grytten Beat band over fjellet og til en stappfull foajé i Ælvespeilet for å rekke Blåfredag klokka ni.
-Jeg ga det jeg hadde, sa en utmattet Pedro Carmona-Alvarez som delvis lå på gulvet mens han gjorde en uforglemmelig versjon av Bruce Springsteens «Thunder Road»:

Damer for alle penga
Likevel var det kvinnene som satt øverst på årets litteraturfestival i Porsgrunn. Marta Breen, Janne Stigen Drangsholt, Marit Eikemo, Roskva Koritzinsky og Amalie Kasin Lerstang vekket kamplyst og ga innsikt. Samtalen mellom Vigdis Hjorth og Anne Lognvik slo virkelig gnister. Den rutinerte nrk-journalisten stilte provoserende spørsmål og Hjorth ga svar på tiltale.

(saken fortsetter under billedserien)

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Femten fulle hus
Fem dager med litteratur i mange former, og fullt hus på alle arrangementer gjør at vi i Litteraturgarasjen vil jobbe for å fortsatt kunne gi porsgrunnsfolk denne festivalen. Dager med bøker tror vi alle har godt av.

Imagine ved elva
Når kulturhuset er fylt til randen en søndag ettermiddag for å høre Anita Kåss fortelle om sin forskning tror vi at vi har fått til noe bra. Arrangementet ble et rørende portrett av forskeren og legen dra Liverpool og Porsgrunn. Samtalen startet med at 170 publikummere hørte på John Lennons «Imagine» mens de kikket utover Porsgrunnselva. Etterpå sto de fleste av dem i kø i over en time for å få en signert utgave av «Mamma er en gåte.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..