Kategorier
Bjørg Vik Dagene Nyheter Uncategorized

Kulturrådet vil ha litteraturfestival i Porsgrunn

IMG_8238 (1)
LITTERATUR TIL FOLKET: En bokglad gjeng står bak Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene. Fra venstre: Lene Lauritzen, Terese Vangstad, Per Erik Buchanan Andersen, Erik Jensen, Frode Halvorsen, Erik Friesl, Ingrid Elisabeth Kåss og Astrid Borchgrevink Lund.

Det er klart etter at Norsk Kulturråd har fattet vedtak om å bevilge kr 50.000,- til Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene. Det er første gang kulturdepartementet gir støtte til en litteraturfestival i Porsgrunn.

-Vi har jo søkt, så helt overraskende var det ikke. Men det er mange litteraturfestivaler i Norge, og mange gode prosjekter, så når Kulturdepartementet prioriterer Litteraturgarasjen og Porsgrunn, så er vi litt stolte, sier Astrid Borchgrevink Lund.

Årets utgave av litteraturdagene i byen er den fjerde i rekken, og er resultatet av et utstrakt samarbeid mellom Telemark Fylkeskommune, Porsgrunn kommune, Litteraturgarasjen, Porsgrunn bibliotek, Ælvespeilet og Sparebanken Sør. Nå blir også staten med på laget.

-Vi har flere samarbeidspartnere og støttespillere også, fortsetter Borchgrevink Lund.
– Både butikker, kafeer, spisesteder og andre er med. Festivalen setter avtrykk i hele Porsgrunn sentrum.

-Det har vært et flott løft for festivalen i år, sier Per Erik Buchanan Andersen.
-Vi fikk klare signaler fra kulturavdelingen i Telemark fylkeskommune i vinter, om at de så potensiale i det arbeidet vi har gjort i Porsgrunn. De bevilget kr 100.000,- til årets festival, og fikk snøballen til å rulle. Det at Kulturrådet nå har innvilget søknaden vår, varmer i septembersola. En slik klapp på skuldra gir motivasjon til å drive videre.

Porsgrunn Litteraturfestival Bjørg Vik-dagene arrangeres 19. – 23. september med 15 arrangementer på fem dager. Hele programmet finner du her.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..