Kategorier
lokalkultur Nyheter

Alt er lov – på papiret

solvang runde
TEGNSETTING: Ane Barstad Solvang (t.v.) og Rikke Runde fra Porsgrunn og ønsker å lære bort tegneserie til ungdom som et sterkt formidlingsverktøy. Nå inviterer duoen ungdom på tegnekurs.

For Ane Barstad Solvang og Rikke Runde er få ting tabu når det handler om tegneserier. Nå inviterer de ungdom fra 14 til 20 år med på gratis tegneseriekurs på Meierigården i Porsgrunn.  – Snapchat, døden, klamydia eller Olavsberget, alle temaer er lov, mener de to.

 Tekst: Astrid Borchgrevink Lund.

Porsgrunnsjentene håper unge som har lyst til å lage tegneserier og under kurset vil det være mye rom for å leke.

Kurset varer over fire kvelder og foregår mandag 10.9. september og tirsdag 11. september fra 17-20 og mandag og tirsdag 17 -18.september fra 17-20 og kan ta opp til 12 deltakere.

-Vi stiller med alt nødvendig utstyr – det vil også bli pizza, lover de.

Tegneglede
Hvorfor vil dere arrangere gratiskurs?
-Vi håper at flere vil få oppleve gleden ved å skape og det å tegne, og ikke minst kjenne på det å være gira på å lage noe, skape en fortelling eller uttrykke en følelse. Dette er absolutt et lavterskelkurs, der det er lov å være kreativ og ha deg gøy. I tillegg til blyant og papir kan deltakerne ta med data, sier Ane Barstad Solvang til Litteraturgarasjen, som er glad for at Pål Berby på Meierigården aktivitetssenteret bidro til at kurset lot seg gjennomføre. Selv har de to tegnerne ikke noen problemer med temaer på sine egne arbeider. Ane debuterte med tegneserieromanen Frykt & medlidenhet tidligere i år. Den har blitt kjøpt inn av bibliotekordninga og havner dermed i alle bibliotekene her til lands. Og frem til 16.september har duoen utstilling «Hjemom» på Galleri Osebro i Porsgrunn.

Nei til passive damemodeller
-Hva slags tegneserier opptar deg?
-Det bør helst ha et budskap og gjerne ved hjelp av humor. Jeg og stadig flere med meg, er opptatt av feminisme både i streken og fortellingen. Det ser vi forresten stadig mer av, blant annet i Sverige. Jeg har liten sans for tegninger der kvinner er passive objekter uten egen karakter. Den tida bør være forbi nå.
-Hvem er din favoritt?
– Jeg har stor sans for Lars Fiskes kunstnerparodi «Matjemania», sier Ane Barstad Solvang som gleder seg til å holde kurs i hjembyen.
-En tegneserieskole i Oslo eller Grenland hadde vært toppers. Det er lov å håpe, sier hun som begynte tidlig å tegne, blant annet på Kulturskolen.

 

3 svar på “Alt er lov – på papiret”

Hei. Hvordan får en meldt seg på dette tegnekurset? Jeg har en 14-åring som gjerne kunne tenkt seg å være med på dette😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..