Kategorier
Bjørg Vik Dagene Uncategorized

Festivalåpning og helaften på biblioteket

DEN STERKE STEMMEN.png
Porsgrunn litteraturfestival åpner med en helaften av de sjeldne på Porsgrunn bibliotek. Det skjer onsdag 19. september klokka 19.
Tøffe damer, sterke stemmer, lokale og nasjonale forfattere, samt premiere på festivalposten «Lene lurer». Åpningsarrangement under årets litteraturdager i Porsgrunn har vi kalt «Den sterke stemmen».
Årets utgave av Bjørg Vik-dagene åpnes av Line Ruud Ørslien fra kulturavdelingen i Telemark fylkeskommune.
Deretter får du høre Erik Jensen fremføre sin tekst «Dame på sykkel over Porsgrunnsbrua». En hyllest til forfatteren Bjørg Vik, til noveller og til Porsgrunn by. Filmen hvor Jensen leser sin egen tekst kan du se her:
Hun som gikk foran
Foredrag om Bjørg Viks politiske engasjement, hennes forfatterskap og kåringen av den første lederen i magasinet Sirene i 1973 til en av Norges ti viktigste politiske tekster siden 1814. Foredraget holdes av Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen.
1 Marta Breen_Foto Maria Gosse__1_hoyopploselig
MARTA BREEN KOMMER: Et forrykende foredrag om feminismens historie på én time. Foto: Marie Gossé.
 
Feminismens historie på én time
Kvinner er ingen ny oppfinnelse – det kan bare virke sånn iblant. Menn dominerer i historiebøkene, og åtte av ti biografier som kommer ut i Norge, handler om menn.
Forfatter og spaltist Marta Breen er lei av at kvinner ofte må spille biroller. Sammen med illustratør Jenny Jordahl laget hun derfor sin egen historiebok – i tegneserieform.
I dette underholdende foredraget blir du kjent med en rekke kvinner som gikk foran og banet vei for oss alle. Fra det første kvinnesaksmøtet i historien til metoo-kampanjen, fra sufragettene til abortkampen. På seksti minutter.
Lene Lurer
Porsgrunns egen bokhandler, Lene lauritzen lurer på mye. Nå har hun fått sin egen post under Porsgrunn litteraturfestival, «Lene lurer» hvor hun dukker opp på flere arrangementer, når du minst aner det. Med sitt skråblikk på litteratur, boklesere og tilværelsen, har Lauritzen funnet en humoristisk måte å lure på.
Billetter til arrangementet finner du på elvespeilet.no, eller de kan kjøpes i døra til biblioteket på arrangementskvelden.

Ett svar på “Festivalåpning og helaften på biblioteket”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..