cof

STERK HISTORIE: Lege og forsker Anita Kåss har gitt ut bok om sin gjennombruddsforskning. Foto: Litteraturgarasjen

EKSTRA: Tilleggsarrangement under Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene.

Anita Kåss sin forskning kan revolusjonere behandling av leddgikt, psoriasis, MS og andre autoimmune sykdomer.

Søndag 23. september lanseres boka «Mamma er en gåte» i Ælvespeilet under Porsgrunn litteraturfestival Bjørg Vik-dagene. Boka er en personlig fortelling om Anitas drøm om finne en medisin som kan kurere sykdommen moren hadde.

Anita Kåss sin mor døde av leddgikt da Anita var 13 år. Hun har gått sine egne veier for å nå sitt mål, og hun tar leseren med på en populærvitenskapelig reise inn i immunforsvarets verden, i jakten på løsningen på et mysterium ingen ennå har klart å løse: Det autoimmune mysteriet.

Forskningen Anita Kåss har gjort på pasienter ved Betanien sykehus i Skien, ble tidligere i år verdsatt til svimlende summer. Nå kan du høre henne fortelle sin historie fra barndomsdagene i England til lege- og forskertilværelse i Grenland.

(Saken fortsetter under bildet)

cof

BOKLANSERING OG SAMTALE: Anita Kåss (i midten) lanserer bok og forteller sin historie i samtale med Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen.

Forfatter Jørgen Jelstad har vært medforfatter på boka som gis ut på Cappelen Damm og som lanseres som en avslutning på litteraturdagene i Porsgrunn.

Litteraturgarasjen har lenge hatt kontakt med både Kåss og forlaget. Vi mener Anita Kåss sin historie er nok et eksempel på «den sterke stemmen» som er gjennomgangstema i årets utgave av Bjørg Vik-dagene.

Under boklanseringen i foajeen i Ælvespeilet klokka 17. søndag 23. september blir det samtale med Anita Kåss, boksalg og signering.

Arrangementet er gratis.

9788202565121 (1).jpg