Kategorier
Arrangementer lokalkultur Nyheter

Da Porsgrunn ble annerledes

Rune og Morten 2
GAMLE KARER BLIR SOM NYE: Topptrente Rune Evensen fra Ælvespeilet demonstrerer strekk- og kastøvelser i Petanque. Morten Wesseltoft har anelser om hvor kula lander. Foto Per-Åge Eriksen.

Det sydet og kokte langs strandpromenaden i Porsgrunn fredag kveld. Temperaturnåla dirret på 28, duft fra safran, kokt ris og scampi la seg over elva, og uteområdet på kulturhuset var stint av glade mennesker da Elvespeilet mat & vinbar og Ælvespeilet åpnet sommersesongen.

Tekst Per Erik Buchanan Andersen. Foto Per-Åge Eriksen.

Da Erdal Ozcan og Merete Knutsen inviterte på gratis mat, og sammen med Litteraturgarasjen hadde utlodning til brukerne av Varmestua og kontaktstua, stimlet folk til. «Dette er akkurat som i Albir,» sa en kar fra Tollnes og tok to lodd på fruktkurven «Bodil».

Elvespeilet mat & vinbar veldedighet
TI TUSEN I GAVE: Merete Knutsen, Astrid Borchgrevink Lund, Anne-Berit Bergan . Odd Arvid Stykket, Erdal Ozcan og Per Erik Buchanan Andersen. Foto: Per-Åge Eriksen.

For det var skikkelige premier på bordet. I tillegg til Bodil loddet Elvespeilet mat og vinbar ut middag for to og koldtbord til ti.
«Dette er noe vi brenner for,» sa Merete Knutsen. «Vi vil at kafeen her på Ælvespeilet skal være for alle, og vi er glade for å kunne gi en gave til brukerne av Kontaktstua og Varmestua her i byen. De trenger det.»

Flere hundre var innom kulturhusets flotte utearena. Odd Arvid Stykket og Jan Erik Solvang ble intervjuet av Astrid Borchgrevink Lund.
«Fort ti, femten år siden så dere meg kanskje gå langs elva her,» sa Solvang.
«Jeg var tynnere da, og på jakt etter rus hele tida. Det er viktig at noen tar vare på de som trenger det mest. Det gjorde de på Varmestua. Det forandret livet mitt.» Odd Arvid Stykket fikk med gavesjekk på kr 10.000,- til mat til hjemløse og trengende.

gavesjekk
STEMNING VED ELVA: Tre jenter fra Osebakken stilte opp som loddselgere. De fikk is i premie. Foto: Per-Åge Eriksen.

Kanskje var det hetebølgen, kanskje var det paellaen, det ble en fredag som vil huskes lenge på Ælvespeilet.
«Dette ble en unorsk kveld ved elva,» sa en voksen kar fra Hammerkrysset. «Jeg har ikke krangla med noen i hele kveld. Lenge siden jeg følte meg så glad.»
DJ Bobby S. Saskin spilte funk i bakgrunn, folk var brune og varme. Sola sank over Herrelandet og langs elvebredden kjente man duften av dampede blåskjell til langt over midnatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..