Kategorier
Anmeldelser

God bless that Jazz

IMG_6322
DEBUTKONSERT: Linnea Dale i front, med Rasmus Solem på tangenter og André kassen på saksofon. Foto: Astrid Borchgrevink Lund.

Det var stinn brakke på Folque-ts hus på arbeidernes dag. Linnea Dales stemme farget skienskvelden oransje, og sammen med André Kassens saksofon og Rasmus Solem på tangenter gjorde trioen Folque cafes konsertlokale i gågata til en smooth jazzklubb første mai.  

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen

Jazz’opp er det nye konseptet som tilbys grenlandsfolk. Flash, bam, alkazam – hver tirsdag i vår er det konsert på Folque. Det er kult! I tillegg til driftige Martin Reidarsen Tveit og Aleksander Stensrød Andersen, kan man ane at allerede nevnte André Kassen har en finger på klaffene når en ny jazz-scene åpnes i Skien. Han har løftet Park-jazzen i Brekkeparken til å bli et begrep. I vår er det klubbjazz i byens skyggesider og bakgårdslokaler som gjelder.

Kass-Jazz
Kassen har utviklet en helt egen sound, en Kazz-jazz med masse luft og mye impro. Kassen spiller saks i verdensklasse, vrir lydene og har egen innebygd perkusjonsavdeling med klikke- og smattelyder. Standardlåter blir fuzzet opp og tilført ny energi når de kjøres gjennom Kassens eksperimentelle lydunivers.

(saken fortsetter under bildet)

mde
RETTOPPOGNEDBILDE: Rasmus Solem, Linnea Dale og André Kassen

Melankolsk koring og klang
Det var kontrastene og forskjellige innfallsvinkler som gjorde den første jazz’oppen i mai til noe mer enn en koselig rødvinskonsert. Rasmus Solems groovy og samtidig melankolske koring og klang i tangentene er en opplevelse. Og som et tilsvar til Kassens improvisering ble det tøft.

(Hør «Nature Boy» her – saken fortsetter under videoen.)

Det er første gangen undertegnede har hørt Linnea Dale på vokal, og selv om hun er sjarmerende beskjeden mellom låtene, er det noe i stemmen som gjør at man lytter ekstra. Etter å ha sunget seg varm og gjort sin egen låt «Sing it out loud», kom en aldeles nydelig og sår tolkning av Billie Holidays «God Bless the Child». Enda bedre er Linnea Dale når hun tolker Nat King Coles standardlåter. Hennes versjoner av «Orange colored Sky» og «Nature boy» om førhippiene på førtitallet burde høres på flere scener i sommer. På disse låtene var samspillet mellom henne og Solem ekstra spennende. Mer standard og mindre Beatles passer trioen perfekt.

Konserten på jazz’opp på Folque var debuten for denne trioen. Håper de får spilt seg varme og fortsetter, for her er det spennende ting på gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..