Kategorier
Folkemeninga

Folkemeninga – deponidebatten

deponiodebatten eventfoto 2

Folkemeninga tar deponidebatten – onsdag 9. mai klokka 19 i Ælvespeilet

Spiller det noen rolle hva de gamle gruvene i Brevik fylles med? Er ikke byen en kystperle uansett? Hva betyr et avfallsdeponi for omdømmet til Brevik og Porsgrunn? Er ikke en konsekvensutredning både lurt og fornuftig? Blir konsekvensene så negative som motstanderne mener, og skaper et avfallsdeponi virkelig alle de arbeidsplassene som tilhengerne påstår? Hvordan jobber politikerne våre med saken, og hva mener de?

Folkemeninga inviterer til debatt hvor også du kan være med å delta.

I debattpanelet sitter:

Knut Schüller, Leder av Vern om Grenland
Terje Lien Aasland, stortingsrepresentant arbeiderpartiet
Irene Bordier Haukedal, Distriktssekretær LO Telemark
Carl Hartman, Administrerende direktør, NOAH
Robin Kåss, ordfører Porsgrunn kommune
Thor Kamfjord, leder i Brevik Vel

Programledere i deponidebatten er journalist i PD Tom B. Hansen og Litteraturgarasjen.

Folkemeninga er et samarbeid mellom Fritt Ord, Ælvespeilet, Porsgrunns Dagblad og Litteraturgarasjen. Møtene blir holdt i Ælvespeilet og er gratis for publikum. Folkemeninga gjennomføres etter Redaktørplakatens prinsipper. Folkemeninga inviterer aktuelle personer til paneldebatt.

Tanken med Folkemeninga er folkeopplysning og diskusjon. I «Kommentarfeltet» på scenen, får du som publikum mulighet til å si din mening.

Arrangementet er gratis.

2 svar på “Folkemeninga – deponidebatten”

Kommunen er planmyndighet iht. 2. ledd i § 12-8, den muligheten avviser kommunen å forholde seg til og å bruke. Hvorfor det? Kommunen er ikke tatt med i samråd, bekrefter det selv også – men nekter å klage dette skriftlig inn for Klima og Miljødepartementet (KLD). Hvorfor utnytter ikke kommunen alle muligheter, når vi ser det skjulte spillet regjeringen kjører? Videre, kommunen påstår at den har protestert på manglende samråd, det deler de ikke informasjon om, selv om det er purret opp flere ganger. Til sist, vi har bedt om å få dokumentert de juridiske råd, og fra hvem, kommunen bruker som argumentasjon for ikke å benytte sin lovfestede rettighet iht. §12-8 -2. ledd, den informasjonen sender dere oss heller ikke…. Dette er mange brudd på forvaltningsloven fra kommunens side det, Kåss. Åpenheten i denne saken skal gjelde lokalt også, eller er kommunen av en annen oppfatning?

1. Norway must – absolute and immediate – exclude, without elaborated consequence analysis; densely populated built up areas like Brevik in Telemark, Norway, and other vulnerable land use sites, that until now have been actual alternatives for new vast hazardous waste plant locations.
2. Norwegian planning material still lacks a national plan for hazardous waste, either separately, for the whole of Norway, or as an integrated part of the general national waste plan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..