Kategorier
kunst Uncategorized

Saras språk

sara skotte 5
FUNKSJON OG FORM: Rene og enkle linjer er mitt språk, sa Sara Skotte under åpningen av hennes utstilling i porselensmuseet i Porsgrunn.

Form og funksjon sto i fokus da Sara Skottes utstilling åpnet i Porselensmuseet i Porsgrunn.

-Jeg begynner ofte med en maksimalistisk idé, men så ender det ut i rene og enkle former, sa Sara Skotte til Astrid Borchgrevink Lund som intervjuet kunstneren under åpningen av utstillingen ‘Språk’.

-Dette er mitt språk, dette er mitt uttrykk.

Skotte hadde et arbeidsstipend på porselensfabrikken i Porsgrunn i 2007, og synes det er hyggelig å komme tilbake for å vise sine porselensprodukter. I mellomtiden har kunstneren deltatt på en rekke utstillinger over hele Europa.

-På et tidspunkt gikk jeg litt lei av at porselenet bare skulle være hvitt. Derfor har jeg lagt på en farget glasur på innsiden av fatene mine, sa Skotte videre under intervjuet med Borchgrevink Lund.

-Jeg liker tanken på at kunsten og produktene mine er flerfunksjonelle. Koppene er uten hank, for eksempel, det gjør at de like gjerne kan være en vase, en lyslykt eller penneholder. Og så skal det være godt å holde i og ta på.

‘Språk’ er årets første utstilling i porselensmuseet og er åpen for publikum frem til begynnelsen av mars.

 

Tekst & Foto: P. E. Andersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..