Kategorier
Nyheter Skrivekurs Uncategorized

Superbitchforfatteren røper hemmeligheter

SKRIVEKURS
SKRIVEKURS: Superbitchforfatteren Audhild Solberg har gjort braksuksess med bøkene om Superbitchene. Nå kommer hun til Porsgrunn for å gi deg sine beste tips og triks. Datoen er 5. februar.

-Det verste som finnes er barnebøker barn ikke vil lese. Men har du først funnet nøkkelen, kan jeg love utrolig mange lesere – i alle aldre, ler Superbitchforfatter Audhild Solberg som 5. februar holder skrivekurs i Ælvespeilet i Porsgrunn. Det skjer i samarbeid med Aschehoug Akademi og Litteraturgarasjen.

Tekst: Astrid Borchgrevink Lund

Audhild Solberg er manuskonsulenten og forlagsredaktøren som ble barnebokforfatter med braksuksessen om Superbitchene. Fire bøker har det blitt så langt og historiene om superbitchene er solgt til en rekke land. Forfatteren som opprinnelig er fra Sauland i Telemark, bor på Grünerløkka i Oslo. Men i februar skal hun på en fjorten dager lang rundtur til skolene i Porsgrunn og Brevik for å fortelle om bøkene – og til kulturhuset i Porsgrunn naturligvis.
– Jeg gleder meg til å holde skrivekurs i Porsgrunn. Da skal jeg komme med mange gode råd og skrivetips.
-Men trenger man egentlig å gå på kurs for å skrive bøker?
-He,he. Jeg gikk ikke på skrivekurs før jeg satte i gang, men det er ting jeg vet nå som jeg gjerne skulle visst da jeg satte i gang med å skrive, sier Solberg.
Ikke for gammelt, ikke for kult
-Som for eksempel?
– Mye handler om å skape troverdige karakterer. Og ikke minst at språket treffer målgruppa. Språket bør verken være gammeldags eller for kult.
-Hvordan skaper man karakterer som leseren tror på?
-Det kommer jeg til å fortelle mye om på kurset. Det er viktig å gjøre en solid jobb med karakteren. Jeg kommer til å gi kursdeltakerne en solid innføring i hvordan skape troverdige karakterer og tips om språk og kompleksitet. Selv om dette kurset er spesielt rettet mot de som vil skrive for barn og unge, gjelder mange av de samme prinsippene også for bøker for voksne, sier Audhild Solberg til Litteraturgarasjen.

Bestill skrivekurs med Audhild Solberg her – (klikk på ‘find tickets’).
Å leve av å skrive
-En ting er sikkert – ikke bare prat om at du vil skrive – gjør noe med det. I årevis snakket jeg om å skrive før jeg endelig satte i gang. Skriving krever systematisk arbeid, men nå er jeg så heldig at jeg kan leve av å skrive, sier som hun vant ARKs barnebokpris i 2014 og Barnas Bokpris. Hennes siste utgivelse (2017) er Superbitchenes hemmelighet.

Bestill skrivekurs med Audhild Solberg her – (klikk på ‘find tickets’).

 

SAMTLIGE SKRIVEKURS: https://litteraturgarasjen.no/2017/12/15/skrivekurs-med-toppforfattere-i-telemark/

https://superbitchene.com/

SUPERBITCHENE: Populær bokserie for barn og unge.

Ett svar på “Superbitchforfatteren røper hemmeligheter”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..