Kategorier
Skrivekurs

Skrivekurs med toppforfattere i Telemark

SKRIVEKURS FORFATTERE 4

Etter nyttår kommer flere av landets mest kjente forfattere til Grenland i en helt ny setting.

Aschehoug Akademi og Litteraturgarasjen inviterer til skrivekurs med bestselgerforfatterne Helga Flatland, Jan Kjærstad, Trude Teige og Audhild Solberg.

Interessen for litteratur har vært voksende i Grenland de siste årene. Nå ønsker Aschehoug Akademi med leder Even Kaalstad fra Brevik i spissen å gi noe nytt til skriveinteresserte.

De har valgt Litteraturgarasjen som sin samarbeidspartner i Telemark. Første prosjekt er en serie med skrivekurs og forfattersamtaler vinteren 2018. Skrivekursene blir holdt på Ælvespeilet i Porsgrunn og Thon Hotel Høyers i Skien.

Dette er forfatterne som vil lære deg mer om skjønnlitterær skriving i vinter:

Helga Flatland – 22. januar – Ælvespeilet

Flatland-Helga

Hvordan lage gode scener? Hvordan skape troverdige karakterer? Hvordan konstruere et plott?
Dette grunnkurset er en gjennomgang av skrivekunstens hovedbyggeklosser for deg som vil komme i gang – eller komme videre – med skrivingen.

Bestill skrivekurs med Helga Flatland her – (klikk på ‘find tickets’)

Om Helga Flatland:
Helga Flatland (født 16. september 1984 i Flatdal) er oppvokst i Flatdal i Telemark. Hun debuterte i 2010 med romanen Bli hvis du kan. Reis hvis du må, som ble belønnet med både Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris og Aschehougs debutantstipend. Den ble også nominert til P2-lytternes romanpris. I 2011 kom den frittstående oppfølgeren Alle vil hjem. Ingen vil tilbake, og hun avsluttet trilogien med Det finnes ingen helhet i 2013, som blant annet ble nominert til Bokhandlerprisen. Høsten 2017 fikk hun Bokhandlerprisen for sin nyeste utgivelse, En moderne familie.

Audhild Solberg – 5. februar – Ælvespeilet

Solberg-Audhild

LYST TIL Å SKRIVE BØKER FOR BARN OG UNGE?

Du får tips om hvordan du kan skape spennende og troverdige karakterer.
Hvordan skrive gode bøker til unge lesere?
Tips om språk og kompleksitet i forhold til målgruppen.

Bestill skrivekurs med Audhild Solberg her – (klikk på ‘find tickets’).

Om Audhild Solberg:
Anne Audhild Solberg (født 12. april 1975) er oppvokst i Sauland i Telemark og bosatt i Oslo. Solberg er cand.philol. i nordistikk fra Universitetet i Oslo og har bakgrunn fra forlagsbransjen. Hun skriver på både nynorsk og bokmål. Hun har gitt ut fire bøker om Superbitchene.

Solberg mottok ARKs barnebokpris og Barnas Bokpris for debutromanen Kampen mot superbitchene. Hennes nyeste utgivelse (2017) er Superbitchenes hemmelighet.

Jan Kjærstad – 28. februar – Ælvespeilet

kjaerstad-jan.jpg

HAR DU EN HISTORIE DU HAR LYST TIL Å DELE MED ANDRE?

Kurset vil gi deg inspirasjon til å skrive, eventuelt skrive mer.

Jan Kjærstad snakker om personer, handlingen, beskrivelser, dialoger, synsvinkler, dramaturgi, metaforer, stemmer og mye mer.

Bestill skrivekurs med Jan Kjærstad her – (Klikk på ‘find tickets).

Om Jan Kjærstad:
Jan Kjærstad, norsk forfatter, mest kjent for Wergeland-trilogien med bøkene Forføreren (1993), Erobreren (1996) og Oppdageren (1999), som han fikk Nordisk råds litteraturpris for.

Kjærstad debuterte med novellesamlingen Kloden dreier stille rundt (1980), og plasserte seg med romanene Speil (1982) og Homo Falsus eller det perfekte mord (1984) som han fikk Kritikerprisen for, og som ble filmatisert i 1992.

Kjærstad har i år fått strålende kritikker for sin nyeste roman, Berge.

Trude Teige – 13. mars, Thon Hotel Høyers

Trude-Teige-om-aa-skrive_profiling_banner

SLIK SKRIVER DU ROMAN AV VIRKELIGE HENDELSER

– Alle livshistorier kan bli en roman, hevder forfatter og journalist Trude Teige. På kurset deler hun av sin kunnskap om å skrive romaner basert på virkelige hendelser. Hun treffer dem stadig rundt om i landet. Mennesker som forteller henne historier, enten egenopplevde, eller hendelser knyttet til noen de kjenner, som en bestefar, en mor eller en søster.

Bestill skrivekurs med Trude Teige her – (klikk på ‘find tickets).

Om Trude Teige:

Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2. I 2002 debuterte hun med den historiske romanen «Havet syng», oppfølgeren «Lene seg mot vinden» kom to år senere. Krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren – «Noen vet» (2009), «En hjelpende hånd» (2010), «Svik» (2012) og «Jenta som sluttet å snakke» (2014) har vunnet mange lesere. «Jenta som sluttet å snakke» var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland. Den historiske romanen, «Mormor danset i regnet» fra 2015, er inspirert av faktiske personer og hendelser og ble en suksess da den kom. Den ble også nominert til Bokhandlerprisen. Hennes nyeste bok er en kriminalroman, Pasienten (2017.)

SKRIVEKURS 2
ÅRETS JULEGAVE: Aschehoug og Litteraturgarasjen inviterer til skrivekurs med topp forfattere. Per Erik Buchanan Andersen, Even Kaalstad og Astrid Borchgrevink Lund.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..