Kategorier
Folkemeninga

Folkemeninga: Hva fyller kulturhusene?

Kulturdebatten eventfoto.png

Hvem bestemmer kulturtilbudet i Grenland? De som sitter på pengesekken, kommunene eller de kunstneriske lederne? Hva som er bra og hva som er dårlig kunst. Hva slags funksjon skal kulturhusene ha? Får folk det de trenger av kulturopplevelser og vet de hva de vil ha? Hva mener kunstnerne, hva mener politikerne? Folkemeninga tar debatten 21. november klokka 19.

Sesongens siste Folkemeninga-debatt i Ælvespeilet skal handle om kultur. Her er paneldeltagerne:

Kjersti Posti Høgli er skuespiller, scenograf og regissør ved Grenland Friteater og har deltatt i de fleste av teatrets hovedoppsetninger de siste ti årene.

Tone Berge Hansen er leder for utvalg for kultur i Telemark Fylkeskommune. Berge Hansen har tidligere sittet i bystyret i Porsgrunn for arbeiderpartiet.

Lena Barth Aarstad er skuespiller og freelance-entertainer. Lena har  i mange år fylt Kafe K og Parkbiografen med sine sommer- og juleshow.

Knut Inge Solbu har vært leder av kulturhuset Ælvespeilet, både i byggeperioden, og bygd opp driften siden starten i 2013. Han slutter i Ælvespeilet i desember.

Thomas Bye er utdannet skuespiller har vært kunstnerisk leder ved Teater Ibsen siden 2015. Han har nylig fått fornyet sitt engasjement med to år som leder ved teatret.

Fredrik Brattberg er dramatiker med internasjonal suksess. Han har tidligere stilt kritiske spørsmål i debatten om programmeringen av kulturhusene i Grenland.

Folkemeninga er en debattserie i kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn, og skal være en arena for debatt og diskusjon om aktuelle samfunnstemaer og fenomener i Porsgrunn og Grenland.

Folkemeninga er et samarbeid mellom Fritt Ord, Ælvespeilet og Litteraturgarasjen. Møtene blir holdt i Ælvespeilet og er gratis for publikum. Folkemeninga gjennomføres etter Redaktørplakatens prinsipper. Litteraturgarasjen er ordstyrere og inviterer aktuelle personer til paneldebatt. Tanken bak konseptet er folkeopplysning og diskusjon. I «Kommentarfeltet» på scenen, får du som publikum mulighet til å si din mening.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..