Kategorier
Musikk Nyheter Uncategorized

Den beskjedne plateprateren

helge ottesen
SJENERØS GAVE: Helge Ottesen har gitt 600 cd-er med band og artister fra Telemark til Skien bibliotek.

Helge Ottesen er en mann av mange ord, men helst på papiret. Når han skal snakke om seg sjøl er han fåmælt. I sommer donerte den pensjonerte Varden-journalisten 600 cd-er med artister fra Telemark til Skien bibliotek. Det mangedoblet bibliotekets lokale musikksamling. Det vil han ikke snakke så mye om.

Av Per Erik Buchanan Andersen.

-Hvem vil du trekke frem som de viktigste for musikklivet i Telemark i de trettiseksårene du har skrevet om musikk og artister, spurte bibliotekets Stian Johansen under plateprat med Helge Ottesen, torsdag 9. november. De donerte cd-ene sto merket i bokreolen bak i lokalet. Klare for utlån til publikum.

-Kanskje Sputnik, svarte Helge med et beskjedent smil i barten, før han fortalte om Kåre Virud, Kid Anderson, Welle Busk, Klyve Lydstudio, Paal Flaata, Nordstoga, Guttormsen og Klakegg.

Han burde tatt med Helge Ottesen også. Det kan virke som folk som ble fostra opp med Dylan, Beatles og olajakker på sekstitallet er ekstra seige. At de har en ekstra stayerevne. Virker som den genuine kjærligheten til musikk, gjør at de aldri gir seg, liksom. Holder på med greia si. Med samme looken og samme jakka mange tiår seinere.

I brede og smale tider har Ottesen skrevet om musikk. Først i PD, deretter mange år i Varden. Om alt annet også, men hele tiden musikk. Om artistenes hiter og stjerneskudd, a-sider og b-sider. Ottesen har vært viktig for å ha gitt det lokale musikklivet anerkjennelse og tro på seg sjøl. Miljøet rundt Wrightegaarden i Langesund, Bluesen på Notodden, jazzen i skien. Ottesen har «skrivd» om det i avisa hele tida. Anmeldt hundrevis av plater og omtalt band og konserter. Sett sammenhenger og løfta fram talenter.

Bare kort tid etter han pensjonerte seg fra Varden sorterte han ut telemarksartister fra cd-samlinga si og ga til biblioteket. Som sagt, de gir seg heldigvis aldri.

-Kåre Virud er en jævlig god tekstforfatter, sier Helge Ottesen.
-Vidar Busk er et fenomen, sier Helge Ottesen.
-Paal Flaata har en vokal i verdensklasse, sier Helge Ottesen.

Sjøl om han sikkert sier at han bare har gjort jobben sin, burde noen i bransjen gitt Ottesen litt ekstra anerkjennelse eller en pris. Han har vært en av de viktigste stemmene for musikklivet i Telemark de siste førti åra.

Ett svar på “Den beskjedne plateprateren”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..