Kategorier
Bjørg Vik Dagene Bjørg Vik-dagene 2017 Uncategorized

Fullpakket Bokseksjon i Ælvespeilet

Guitar Heroes Flyer

BOKSEKSJON heter lørdagsarrangementet under Porsgrunn Litteraturfestival – Bjørg Vik-dagene 2017. 23. september fyller vi kulturhuset Ælvespeilet med utdeling av Bjørg Vik-prisen, Porsgrunnspoeten, forfattere, bøker og konsert. Du betaler kun kr 150,- for en hel dag med bøker, tekst og gøy.

I foajéen i Ælvespeilet inviterer vi lokale forfattere, forlag og antikvariater til å snakke med publikum og lesere, vise frem og selge sine bøker. Vi synes det er fint å fremme lokal skrive- og leselyst og gode krefter som brenner for bøker og litteratur. Noen av de lokale forfatterne som kommer er: Truls Nordby, Erik Jensen, Katharina Holt, Lene Eriksen, Georg Ellefsen, Eivind Blikstad og Per-Eirik Hekkelstrand.

Sett av lørdag 23. september. Moroa starter allerede klokka tolv. Billetter kjøper du her.

http://elvespeilet.no/bokseksjon/

Program for Bokseksjon

Kl. 12.00 Velkommen

Litteraturgarasjen ønsker velkommen og presenterer programmet for Bokseksjon.

Kl. 12.30 Åpning

Åpningslåt med Waits & våre viser.
Hilsen fra kultur- og idrettssjef i Porsgrunn, Mariann Eriksen.
Åpningsprolog ved regissør Tor Arne Ursin


tor-arne-ursin


kl. 13.00 – Porsgrunnspoeten

I tillegg skal Porsgrunnspoeten 2017 kåres. Dikterspirer i alle aldre kan sende inn dikt til Litteraturgarasjen og få sitt bidrag vurdert av juryen som deler ut Bjørg Vik-prisen. Vinneren kan fremføre diktet sitt selv, eller få en profesjonell utøver til å gjøre det for seg.

porsgrunnspoeten 2017

kl 13.10 – Bjørg Vik-prisen 2017

Frode Grytten mottar Bjørg Vik-prisen – Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend 2017. Prisen er på kr 30.000,-. Du kan møte prisvinneren i intervju med Litteraturgarasjen på foajéscenen.

grytten
VINNER AV BJØRG VIK-PRISEN: Frode Grytten får litteraturpris fra Porsgrunn for sine novellesamlinger. foto: Kai Hansen.

Kl. 14.00 Foredrag ved Fredrik Brattberg

Fredrik brattberg er etter Ibsen og Fosse den norske dramatikeren som blir satt opp mest på de internasjonale teaterscenene. Han kommer til Ælvespeilet med et foredrag om form og rytme i moderne dramatikk.

fredrik b 3

Kl. 14.40 – Bøker med handling fra Porsgrunn og Grenland

Krimforfatterne Jørn Lier Horst og Merete Junker kommer begge med nye bøker i høst. Bøkene har handling og episoder fra både Porsgrunn og Bamble. På litteraturfestivalen kan du høre de anerkjente forfatterne snakke om det å skrive god krim forankret i det lokale.

KL. 15.00 – WAITS & VÅRE VISER

Duoen Signe Salvesen og Ingrid Strandgård Baun har oversatt tekster av selveste Tom Waits. Disse låtene samt eget materiale får du oppleve for første gang denne ettermiddagen. Jentene har med eget band, og vi kan garantere en konsert av de sjeldne.

Med på laget er Åshild Nygård Isaksen (kor, bass, trekkspill og piano) Wenche R. Nornes (waldhorn) Lars Thunes Strandgård (gitar og bass) og Sondre Hegna (piano og rytme).

Våre viser er laget av Lars (melodi) og Ingrid (tekst).

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..