Kategorier
Bjørg Vik Dagene Bjørg Vik-dagene 2017 Uncategorized

Sparebanken Sør gir penger til Bjørg Vik-prisen for tredje gang

pea monika astrid
INITIATIVTAKERE TIL LITTERATURPRIS: Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend deles ut for tredje gang. F.v. Per Erik Buchanan Andersen, Monika Lønnebakke og Astrid Borchgrevink Lund.

Bjørg Vik-prisen – Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend heter litteraturprisen som de siste årene har blitt utdelt under Porsgrunn litteraturfestival – Bjørg Vik-dagene. Nå har banken bevilget kr 30.000,- for tredje gang, og har til sammen gitt kr 90.000- til forfatterstipendet fra Porsgrunn.

-Når vi velger prosjekter vi ønsker å støtte, liker vi at personene bak er engasjerte og idealistiske, sier banksjef i Sparebanken Sør Porsgrunn, Monika Lønnebakke.
-Vi gir pengegaver til allmennyttige formål hvor mottakeren ikke har egenfortjeneste av gaven, for eksempel til litteratur, korps og teater. Vi er glad i kultur i byen vår, dette er tredje året vi samarbeider med Litteraturgarasjen om å dele ut en litteraturpris i Porsgrunn.

Verdige vinnere
Vi i Litteraturgarasjen er glade for å ha med en lokal bank i utviklingen av en litteraturpris. Et slikt prosjekt hjelper til å etablere Porsgrunn litteraturfestival – Bjørg Vik-dagene som en interessant møteplass for lese- og skrivelystne. Litteraturfestivalen er med på å styrke Porsgrunn som en viktig kulturkommune. At pengene kommer fra en privat aktør og ikke en offentlig institusjon ser vi på som uproblematisk. Juryen jobber uavhengig og etter litterære kriterier. Ifølge Bjørg Vik-prisens statutter skal prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk. I 2015 gikk prisen til Ingvild H. Rishøi, og i 2016 til Eldrid Lunden.

monika lønnebakke
ALLMENNYTTIG FORMÅL: Banken prioriterer å gi penger til allmennyttige formål, slik som litteraturfestivalen i Porsgrunn, sier Monika Lønnebakke.

Juryen jobber
Årets jury for Bjørg Vik-prisen består av Ingrid Elisabeth Kåss (Porsgrunn kommune), Lene Lauritzen (Ark Storgata Porsgrunn) Erik Jensen, Monika Lønnebakke (Sparebanken Sør), Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen (Litteraturgarasjen). Juryen har hatt en rekke møter gjennom vårsesongen, og nærmer seg kåring av en spennende vinner av Bjørg Vik-prisen 2017.

I september det skjer
Den tredje litteraturfestivalen i Porsgrunn blir arrangert 22.-24. september, med utdeling av blant annet Bjørg Vik-prisen under lørdagsarrangementet BOKSEKSJON i Ælvespeilet den 23. september. I tillegg til prisutdelinger kan du møte lokale forfattere og forlag, samt høre konsert med den grenlandske supergruppa Waits og våre viser. Komplett program for festivalen blir offentliggjort senere.

Astrid Borchgrevink Lund
Per Erik Buchanan Andersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..