Kategorier
Folkemeninga

Folkemeninga – Ny debattarena i Grenland

Nå kan du være med å påvirke samfunnsdebatten i Grenland. Litteraturgarasjen og Ælvespeilet med støtte fra Fritt Ord, drar i gang en serie debattmøter i kulturhuset. I Folkemeninga kan du delta med dine synspunkter.

Folkemeninga gjennomføres etter Redaktørplakatens prinsipper. Litteraturgarasjen er ordstyrere og inviterer aktuelle personer til paneldebatt i kulturhuset. Møt opp for folkeopplysning og diskusjon, og delta med din folkemening. Arrangementene i Ælvespeilet er gratis, men du må bestille og hente billett på forhånd. Første tema er byutvikling, debattmøtet holdes den 23. mai kl. 19.

(se hva folk mener på gata i Porsgrunn – saken fortsetter under videoen)

 

Kommentarfelt på scenen
I tillegg til paneldeltagere vil vi at alle meningsbærende skal kunne komme med sin mening. På scenen rigger vi til et eget kommentarfelt med mikrofon, hvor du kan komme med ditt innspill underveis i debattmøtet. Vil du være med? Send oss en epost på redaksjonen@litteraturgarasjen.no eller melding på facebook.

Første tema – byutvikling
Hvem bestemmer hvordan byen skal se ut? Kommunen, innbyggerne eller private utbyggere? I en tid med store planer og byggeprosjekter over hele Grenland mener folk mye om byutvikling, arkitektur, boligområder og møteplasser. Eller gjør vi egentlig det?

Samtidig som kommunale eiendommer blir solgt, står private utbyggere i kø. I Porsgrunn skal Down Town fornyes og forstørres. Franklintorget skal bli shared space. Kammerherreløkka får et hotell, på Fredneshalvøya er det planlagt hundrevis av nye boliger og på Vestsiden skal det bygges en grønn diamant. Samtidig er byggingen av den nye øya i elva godt i gang. Hva mener politikerne, hva mener utbyggerne og hva mener du?

Disse deltar i panelet

Porsgrunnsordfører Robin Kåss, arkitekt hos Børve og Borchsenius Kjersti Nordbotn, utbygger og direktør i Bratsberggruppen Petter Øygarden, regissør, skuespiller og Porsgrunnspatriot Lars Vik og PD-redaktør Erik Enger. I tillegg holder kunsthistoriker Tommy Sørbø et innledende foredrag.

FOLKEMENINGA – DIN STEMME

I tillegg vil Folkemeninga at din stemme skal bli hørt. Har du forslag til spørsmål, har du innspill, eller ønsker du å delta med en kommentar? Ta kontakt med Litteraturgarasjen på forhånd og delta i kommentarfeltet på scenen.

Velkommen til debatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..