Kategorier
Arrangementer Nyheter Uncategorized

Øivinds hjerte banker for de små

Kongene på haugen
VIKTIG SAMTALE: Øivind Aschjem i samtale med Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund om vold i hjemmet.

I over tretti år har Øivind Aschjem arbeidet for bekjempelse av familievold og hjulpet familier og barn som utsettes for vold, overgrep og omsorgssvikt hjemme. Det har gitt ham kongens fortjenestemedalje i gull. Den 4. mai forteller ham om noen andre som også fikk lov til å besøke kongen.

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen
I boka «Kongene på Haugen» forteller familierådgiver og forfatter Øivind Aschjem historien bak boka, teaterstykket og filmen «Sinna Mann». Leseren får møte en gruppe barn som ble invitert til slottet til en høytidelig audiens. Kongebesøket ble starten på et sant eventyr som har hatt stor betydning for voldsutsatte barn ikke bare i Norge, men også i mange andre land.

Selv sier Aschjem at «Kongene på Haugen» er ment å være et håp om at barn som lever med vold skal kunne kjenne seg igjen og at ansatte i barnehager, skoler og andre skal oppleve at boka er et verdifullt hjelpemiddel for å bekjempe vold mot barn.

Øivind Aschjem samtaler om boka med Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund i Ælvespeilet den 4. mai. kl. 19.00. Arrangementet er gratis.

I musikkvideoen under har Aschjem fått hjelp av Mikael Wiehe til å belyse temaet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..